- Katılım
- 26 Ocak 2013
- Mesajlar
- 4,231
- Tepkime puanı
- 133
- Puanları
- 63
 
	600 gr. tavuk kuşbaşı göğsü
2 yemek kaşığı ay çiçek yağı
SOSU İÇİN:
- 2 yemek kaşığıun
 
 
- 2 yemek kaşığıtereyağı
 
 
- 1,5 su bardağısoğuk süt
 
 
- 1/2 su bardağısıcak su
 
 
- 1 tatlı kaşığıköri
 
 
- 1 çay kaşığıkarabiber
 
 
- 1 çay kaşığı tuz
 
 Sosu süt yerine aynı oranda krema ilavesiyle de hazırlayabilirsiniz. Ancak kremayı kesilmemesi için; son anda ekleyin ve sosu çok fazla kaynatmayın.
 
 YAPILIŞI- Ayçiçek yağını bir tavada kızdırın. Kuşbaşı tavuk göğüslerini renk alıp, suyunu çekene kadar orta ateşte kavurun.
- Köri sosu hazırlamak için; tereyağını sos tenceresinde eritin. Unu, kokusu çıkıp, renk alana kadar karıştırarak kavurun.
- Kavrulan una soğuk sütü ekleyin ve unun topaklanmaması için bir çırpıcı yardımıyla hızlıca karıştırın.
- Sıcak su, köri, tuz ve karabiberi katın. Sosu, kısık ateşte koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak 4- 5 dakika pişirin.
- Hazırladığınız sosu, kavrulan tavuklara ekleyin ve harmanladıktan sonra pişirme işlemini 5 dakika kadar sürdürün.
- Maydanozları incecik kıyın ve köri soslu tavuğa ilave ettikten sonra bekletmeden sıcak olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
 
 
 
 
	            