Mayis60FM - Şarkı Sözleri , Flatcast Tema

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

Köri soslu tavuk tarifi

Eylül

Administrator
Sayfa Yöneticisi
Katılım
26 Ocak 2013
Mesajlar
4,195
Tepkime puanı
114
Puanları
63

600 gr. tavuk kuşbaşı göğsü
2 yemek kaşığı ay çiçek yağı

SOSU İÇİN:

  • 2 yemek kaşığıun

  • 2 yemek kaşığıtereyağı

  • 1,5 su bardağısoğuk süt

  • 1/2 su bardağısıcak su

  • 1 tatlı kaşığıköri

  • 1 çay kaşığıkarabiber

  • 1 çay kaşığı tuz

    Sosu süt yerine aynı oranda krema ilavesiyle de hazırlayabilirsiniz. Ancak kremayı kesilmemesi için; son anda ekleyin ve sosu çok fazla kaynatmayın.

    YAPILIŞI
    • Ayçiçek yağını bir tavada kızdırın. Kuşbaşı tavuk göğüslerini renk alıp, suyunu çekene kadar orta ateşte kavurun.
    • Köri sosu hazırlamak için; tereyağını sos tenceresinde eritin. Unu, kokusu çıkıp, renk alana kadar karıştırarak kavurun.
    • Kavrulan una soğuk sütü ekleyin ve unun topaklanmaması için bir çırpıcı yardımıyla hızlıca karıştırın.
    • Sıcak su, köri, tuz ve karabiberi katın. Sosu, kısık ateşte koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak 4- 5 dakika pişirin.
    • Hazırladığınız sosu, kavrulan tavuklara ekleyin ve harmanladıktan sonra pişirme işlemini 5 dakika kadar sürdürün.
    • Maydanozları incecik kıyın ve köri soslu tavuğa ilave ettikten sonra bekletmeden sıcak olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.


 
Üst