Mayis60FM - Şarkı Sözleri , Flatcast Tema

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

Eylül

Administrator
Sayfa Yöneticisi
Katılım
26 Ocak 2013
Mesajlar
4,217
Tepkime puanı
124
Puanları
63
Tarçın Yağı

Güney Asya’da yetişen tarçın defnegiller familyasından gelen ve kabukları kullanılan bir ağaçtır. Tarçın kabuklarından elde edilen tarçın yağı ise bünyesinde sinnamik, aldehit ve öjenol maddelerini barındıran hoş kokulu bir bitki yağıdır. Mikropları öldürme özelliğine sahip tarçın yağının birçok şifalı yönü bulunur.

Tarçın kabukları, sadece çay olarak demlenerek içildiğinde bile faydalıdır. Vücuttaki şeker oranını dengeleme özelliği vardır. Tarçın yağını koklayan insanlarda dikkat süresinin arttığı, beynin çalışma belleği ile görsel-motor tepkilerinin hızlandığı tespit edilmiştir. Bu uçucu yağ, beyin fonksiyonlarına oldukça iyi gelir. Ülkemizde toz ve kabuk tarçın gibi yağının da kullanımı oldukça yaygındır. Alerjik bir bünyeniz yoksa siz de onun nimetlerinden faydalanabilirsiniz.

Tarçın yağı, oldukça faydalı olup kan dolaşımını hızlandıran, ağrıları azaltan ve anti bakteriyel özelliğe sahiptir. Bunun yanında cilt bakımında kozmetik de yerini almış bir uçucu yağdır. Osmanlıdan bugüne mutfaklarda ve sağlıkta oldukça fayda sağlanmıştır.

Tarçın yağı içerdiği vitamin mineral ve yağlar sayesin de oldukça faydalı bir yağdır. Tarçın günümüzde birçok ilaçta da kullanılmaktadır.

Tarçın Yağı Nasıl Yapılır​

Tarçın yağını hazır olarak alabileceğiniz gibi evde kendi yağınızı yapmanız mümkün. Evde tarçın yağı nasıl yapılır diyorsanız işte tarifi

6-8 adet çubuk tarçın
Zeytinyağı

Hazırlanışı
Bir cam kavanoz içerisine çubuk tarçınları ekleyin ve üzerine zeytinyağı ekleyin. Dilerseniz çubuk tarçın sayısını artırabilirsiniz. Kavanozun kapağını hava almayacak şekilde kapatın ve oda sıcaklığında güneş görmeyen bir yerde 3 hafta bekletin. Her gün kavanozun gün içerisinde 1 defa çalkalayın. 3 hafta sonunda artık tarçın yağı hazır hale gelecektir.

Tarçın Yağı ve Faydaları?

Solunum Yolu Enfeksiyonlarını Tedavi Eder.
Tüberkülozü (Verem) Önler ciğerlerin dostu
Adet Kramplarını Ve Ağrılarını Azaltır
Diyabeti (Şeker Hastalığı) Kontrol Altında Tutar
Doğal Bir Parfüm kalıcı kokuya sahiptir.
Antienflamatuar Özelliklere Sahiptir, (Gaz kromatografisi ve kütle spektrometrisi altında gözlenmiştir. Bu durum yağın gerçekten de çok sayıda antienflamatuar özellik içerdiğini göstermeye son derece yardımcı olmuştur.)​
Antibakteriyel Ve Antimikrobiyal Çözümler Üretir.
Diş Ve Ağız Sağlığı Üzerinde Etkilidir.
Sakinleştirici Etkiye Sahiptir.
Mükemmel Bir Doğal Ağrı Kesicidir.
Kokusu ile Haşereleri Uzaklaştırır.
Sindirimi Kolaylaştırır.
Doğal Bir Detoksifikasyon Ajandır.
Kan Dolaşımını Düzenler.
Doğal Bir Dezenfektandır, virüslere karşı etkilidir.

Tarçın Yağının Zararları?
Tarçın yağı fazla kullanılmadığında yan etkileri ve zararı olmayan yağlardan biridir. Cilde sürüldüğünde tahrişe yan yanmaya neden olacağından direk cilde sürülmesi önerilmez. Taşıyıcı yağlar ile kullanabilirsiniz. Kullanmadan önce bileklerinizde test etmeniz gerekmektedir.

Tarçın yağı içmek çoğu zaman faydalı olmasına karşın zararları da göz önünde bulundurmak gerekli. Tarçın yağı içmek bazı kişilerde mide bulantısı kusma ve ishale neden olabilir.
 
Üst