- Katılım
- 26 Ocak 2013
- Mesajlar
- 4,225
- Tepkime puanı
- 130
- Puanları
- 63

Malzemeler:
1 adet kuzu kol
3 su bardağı pirinç
300 gram kuzu ciğeri
300 gram kestane
2 adet soğan
500 gram arpacık soğan
3 yemek kaşığı badem
3 yemek kaşığı dolmalık fıstık
6 tatlı kaşığı kuş üzümü
2 tatlı kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı toz biber
1 tatlı kaşığı nane
1 çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı:
2 adet soyulur ve zeytin yağında kavrulmaya başlanır. Dolmalık fıstık, badem ayrı ayrı tavalarda kavrulur.. 300 gram ciğer soğanla kavrulur. Kavrulan tüm malzemeler buluşturulur ve haşlanmış kestane eklenir. Yıkanan pirinç ve eklenir ve kısık ateşte kavrulurken, kuş üzümü eklenir. Az su koyulup tuz ve karabiber serpilen iç pilav karıştırılarak pişirilir. Kuzu kola iç pilav doldurulur ve malzemelerin dökülmemesi için dikilir. Kuzu kolun dışı toz biber ve sıvı yağ sürülerek ovulur. Kuzu kol fırın tepsisine alınır ve iki bardak su koyulur. Etin üzerine yağlı kağıt serilir ve tepsinin üzeri alüminyum folyo ile kaplanır. Hazırlanan sura önceden ısıtılan fırına koyulur. Pişmesine yakın kuzu kolun yanına arpacık soğanlar koyulur ve etle pişirilir. Servis tabağına alınan kuzu kolun yanına arpacık soğanlar koyulur ve etin üzerine tepsideki suyu dökülür.