Mayis60FM - Şarkı Sözleri , Flatcast Tema

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

Sura Tarifi tarifi balıkesir yöresel yemeği

Eylül

Administrator
Sayfa Yöneticisi
Katılım
26 Ocak 2013
Mesajlar
4,217
Tepkime puanı
124
Puanları
63


Malzemeler:
1 adet kuzu kol
3 su bardağı pirinç
300 gram kuzu ciğeri
300 gram kestane
2 adet soğan
500 gram arpacık soğan
3 yemek kaşığı badem
3 yemek kaşığı dolmalık fıstık
6 tatlı kaşığı kuş üzümü
2 tatlı kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı toz biber
1 tatlı kaşığı nane
1 çay bardağı sıvı yağ

Yapılışı:
2 adet soyulur ve zeytin yağında kavrulmaya başlanır. Dolmalık fıstık, badem ayrı ayrı tavalarda kavrulur.. 300 gram ciğer soğanla kavrulur. Kavrulan tüm malzemeler buluşturulur ve haşlanmış kestane eklenir. Yıkanan pirinç ve eklenir ve kısık ateşte kavrulurken, kuş üzümü eklenir. Az su koyulup tuz ve karabiber serpilen iç pilav karıştırılarak pişirilir. Kuzu kola iç pilav doldurulur ve malzemelerin dökülmemesi için dikilir. Kuzu kolun dışı toz biber ve sıvı yağ sürülerek ovulur. Kuzu kol fırın tepsisine alınır ve iki bardak su koyulur. Etin üzerine yağlı kağıt serilir ve tepsinin üzeri alüminyum folyo ile kaplanır. Hazırlanan sura önceden ısıtılan fırına koyulur. Pişmesine yakın kuzu kolun yanına arpacık soğanlar koyulur ve etle pişirilir. Servis tabağına alınan kuzu kolun yanına arpacık soğanlar koyulur ve etin üzerine tepsideki suyu dökülür.
 
Üst