Mayis60FM - Şarkı Sözleri , Flatcast Tema

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

Sedir Ağacı Yağı ve Faydaları?

Eylül

Administrator
Sayfa Yöneticisi
Katılım
26 Ocak 2013
Mesajlar
4,190
Tepkime puanı
110
Puanları
63

Sedir Ağacı1608901251521.jpeg

Sağlık ve kozmetik sektöründe doğanın iyileştirici gücüne oldukça sık başvurulur. Cilt ürünlerinde bitkilerin ve ağaçların esansları kullanılır. Bileşenlerinin özellikleri bilinen bu yağ ve esanslar tüketicilerin doğal bir ürün kullandıklarını bildikleri için kendilerini güvende hissetmelerini sağlar. Sedir cilt hastalıkları tedavisinde, sindirim ve bağışıklık sistemi problemlerinde ve solunum rahatsızlıklarında faydası tespit edilmiş bir ağaç türüdür. Yaprakları, kozalakları, reçinesi ve odunu birçok sektörde kullanılmaktadır. Her kısmının insanlığa ayrı bir faydası dokunan sedir çok kıymetli bir ağaç türüdür.

Sedir yağı sedir ağacından elde edilir. Aktarlardan rahatlıkla temin edilebilir. Saf haliyle kullanılabildiği gibi ilave edilmiş diğer kozmetik ürünlerin de kullanılabileceği bilinmektedir. Yine de sedir yağının has ve katkısız hali en faydalı olanıdır. Alışveriş yaparken dikkatli olmanız ve saf bir yağ aldığınızdan emin olmanız etkisi bakımından önemlidir. Sedir yağının antiseptik, anti-enflamatuar, antispazmodik ve diüretik gibi başlıca özellikleri bulunur. Bunlar neden bu kadar faydalı olduğunu da bir kez daha gözler önüne sermektedir. Ciddi bir yan etkisi olmadığı bilinse de, kullanmadan önce doktorunuza başvurmanız tavsiye edilir.

Sedir Ağacı Yağı


İğneli yapraklı bir ağaç olan sedir ağacından elde edilen yağ daha çok kozmetik amaçlı kullanılmaktadır. Dünyada birçok sedir ağacı çeşidi vardır. Sedir olarak adlandırılan bazı ağaçlar aslında ardıç ağaçlarıdır. Her ikisi de yaprak dökmeyen kozalaklı ağaçlardır. Sedir ağacı yağı buhar damıtma, karbondioksit damıtma ve soğuk presleme gibi çeşitli tekniklerle ekstrakte (Etken maddenin çeşitli damıtma yöntemleri ile ayrıştırılarak yoğunlaştırılmış özünün elde edilmesi) edilebilir.

Sedir Ağacı Yağının Faydaları Nelerdir?

Bronşite birebirdir.
* Cildi uyarır, canlandırır.
* Ciltte tahriş, iltihaplanma, kızarıklık ve kaşıntıyı ve ayrıca çatlamaya, soyulmaya veya kabarmaya neden olan kuruluğu hafifletmeye yardımcı olabilir.
* Akneyi iyileştirir.
* Artrit ağrılarını hafifletir.
* Dikkat dağınıklığına, strese iyi gelir.
* İnce telli saçların canlanmasını güçlenmesini sağlar.
* Huzursuz bacak sendromu, solunum nöbetleri, astım ve diğer spazmodik durumları hafifletir.
* Saç dökülmesini yavaşlatır.
* Kepek ve kafa derisi egzamasının tedavisinde etkilidir.
* Antibakteriyel özelliği sayesinde mantar enfeksiyonlarına iyi gelir.
* Kaliteli bir uyku sağlar.
* Doğal idrar söktürücüdür.
* Konsantrasyonu artırır.
* Öksürüğe iyi gelir.

ÖNEMLİ NOT: Sedir yağının fazla kullanımı ciltte tahrişe neden olabilir. Göz ve diğer hassas bölgelere temasından kaçının.
 
Üst