Mayis60FM - Şarkı Sözleri , Flatcast Tema

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

SAYA BÖREĞİ TARİFİ

Eylül

Administrator
Sayfa Yöneticisi
Katılım
26 Ocak 2013
Mesajlar
4,195
Tepkime puanı
114
Puanları
63

Saya Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 5-6 su bardağı un (1 kilo un, kontrollü ekleyiniz)
Aralarına sürmek için;

  • 125 gram margarin veya tereyağı
  • Yarım çay bardağından az fazla sıvı yağ
Üzeri için;

  • 2 adet yumurta

Saya Çöreği (Vazgeçilmeziniz Olacak) Tarifi Yapılışı​

Hamurumuz için sütü yoğurdu kabartma tozunu tuzu kabımıza alalım karıştıralım.
Üzerine unumuzu ekleyelim (ben 5 bardak un kullandım)
Hamur yumuşak elde toparlanan bir hamur olacak.
Un ölçüsünü ona göre ayarlama yapınız.
Yoğurduğumuz hamurun üzerini örtüp bir kenara koyalım o sırada aralarına sürmek için kullanacağımız tereyağını eritelim.
Eriştiğinizde tereyağın içine sıvı yağı da ekleyelim
Hamurumuzu 8 bezeye ayıralım. Bu hamurdan 2 adet çörek elde edeceğiz.
Hamurların hepsini tepsimizin büyüklüğünde merdane veya oklava yardımıyla açalım
Daha sonra 4’er -4’er hamurları ayıralım.
1 hamuru serelim arasına tereyağı sürelim.
Diğer hamuru üzerine koyup tereyağı sürelim 4 bezeyi de aynı şekilde yapalım.
Elimizle hamuru çekiştirerek biraz daha büyütelim ve rulo yapalım. Etrafına dolayarak, gül böreği şeklinde saralım.
Diğer 4 bezeye de aynı işlemi yapalım ve 2 çöreğimizi de yarım-1 saat dinlenmeye alalım.
Dinlenen hamurları oklava yardımıyla açalım.
Tepsimize koyalım. Üzerine 1 yumurtayı tüm şekilde kırıp karıştırarak her yerine gelecek şekilde sürelim. (Diğer çöreğe de 1 yumurtayı kırıp aynı işlemi yapıyoruz.
Çatalla biraz çizerek 190 derece fırında pişirelim.
 
Üst