Mayis60FM - Şarkı Sözleri , Flatcast Tema

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

Pratik Kandil Simidi

Şehrazat

New member
Katılım
5 Eyl 2013
Mesajlar
281
Tepkime puanı
5
Puanları
0


Malzemeler
3,5 veya 4 su bardağı un (un çeşidine göre değişiyor)
1 yumurta sarısı
200 gr. tereyağ (oda sıcaklığında yumşamış)
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Türk kahve fincanının çeyreği sirke
1 yemek kaşığı tozşeker
1,5 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/2 çaybardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tepeleme mahlep
Tuz.
Üzerine
1 yumurta akı
1 tatlı kaşığı pekmez
Bol Susam-çörekotu
Yapılışı
Tereyağ ve şekeri karıştırın
Yumurta sarısını tereyağına yedirin
Un hariç, diğer malzemeleri de ilave ederek yoğurun
Unu azar azar ilave ederek yoğurmaya devam edin ve yumuşak ama ele yapışmayan kıvamlı bir hamur elde edin
Hamurunuzun üzerine streç film örterek 15dk. buzdolabında dinlendirin
1. çukur bir tabağa, yumurta akı ve pekmezi çatalla çırpın
2. çukur tabağa, susam çörek otunu karıştırın
Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp parmak kalınlığında uzun şeritler hazırlayın
Şeritlerden 5 parmak eninde (avucunuzun eninde) şeritler kesin, halka yapıp uçlarını birleştirin
Hazırladığınız halkaları ister altlı üstlü, ister tek tarafını, önce yumurtalı sosa, sonra susam karışımına batırın
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye 1er parmak aralıklarla dizin
170 Derece/340F fırında 15 dk. pişirin. (çok fazla kızartırsanız biraz sert ve kuru olacağı için, gevrekliği ağızda dağılan bir kıvam olmaz.)
 
Üst