- Katılım
- 26 Ocak 2013
- Mesajlar
- 4,225
- Tepkime puanı
- 130
- Puanları
- 63

Diyarbakır yöresine ait olan taş ekmeği tarifini sizlerle paylaşmak istedik. Hem görünümü hemde lezzeti ile Anadolu’nun büyük beğeni toplayan tadlarından biri olan taş ekmeği tarifini sizde basit bir şekilde evinizde deneyebilirsiniz.
TAŞ EKMEĞİ
3 adet yumurta
4 su bardağı süt
2 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Sosu için:
1 lt pekmez
2 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı
1 kase dövülmüş ceviz
Yapılışı:
Yumurta, süt, kabartma tozu ve un çırpılarak krep kıvamına getirilir. Az yağlı tavaya kepçe yardımıyla dökülüp arkalı önlü pişirilir. Ayrı bir yerde tereyağı eritilip pekmez eklenerek kaynatılır. Her bir taş ekmeğinin arasına kaynatılan pekmez ve ceviz gezdirilir.