Mayis60FM - Şarkı Sözleri , Flatcast Tema

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

Mahatma Gandhi

MayıS

Sayfa Yöneticisi
Katılım
27 Ocak 2013
Mesajlar
1,303
Tepkime puanı
50
Puanları
48
Üniversite yemekhanesine giren bir öğrenci tüm yerler dolu olduğundan gidip üniversite profesörünün oturdugu masaya oturmuş.
-Profesör kaşlarını çatarak: ” Öküzler ve kuşlar aynı masada oturamaz! demiş, imalı bir şekilde. Öğrenci biraz duraksadıktan sonra cevap vermiş;
– “O zaman ben uçuyorum…

Profesör bu cevaba oldukça çok sinirlenmiş. Simasını aklına kazıdığı öğrenciye, sınavda kafayı takmış ve sınavının başarısız geçmesi için elinden geleni yapmış. Cevapları okurken, didik didik incelemiş, her ayrıntıdan puan kırmaya çabalamış. Ancak sınavda öğrenci tüm soruları neredeyse mükemmel bir şekilde cevaplamış. Öğrenciye bu şekilde haddini bildiremeyeceğini anlayan profesör ona bir ders vermek için sınav kağıdı gösterme bahanesiyle odasına çağırmış.
Profesör öğrenciye:
– Sana son bir soru soracağım, demiş.Yolda yürürken iki farklı torba bulduğunu hayal et, birinde “akıl” var, diğerinde ise “para” var. Sen olsan hangi torbayı alırsın?
– Öğrenci: Para olan torbayı almayı seçerdim.
– Profesör: Ben akil olan torbayı seçerdim…
– Öğrenci: Olabilir tabi. Derler ki, kişi kendinde eksik olanı tamamlamak istermiş…
Profesör bu cevaba çok sinirlenmiş, öğrencinin not defterini alıp sınav notu kısmına “öküz” yazmış.
– Öğrenci nota bakmadan odadan cıkmış.Ancak bir dakika sonra öğrenci yine kapıyı aralamış : “Sayın profesör, imzanızı atmışsınız, fakat notumu yazmayı unutmuşsunuz…”
🙏
🙏
💖
💖
.

Söz konusu öğrenci Mahatma Gandhi'dir..
 

mazidenbiri

Member
Katılım
18 May 2020
Mesajlar
74
Tepkime puanı
31
Puanları
18
Aslında bu öğrenci gandi değildir. Birileri bu hikayenin sonuna birini sallıyor millette inanıyor. 1869-1948 arasında yaşamış. bu zamanda hindistanda hangi üniversite vardı ki hangi poroffffff olsun. Gandi felsefe ile adını duyurmuşken , üniversitede hemde yemekhanede :) açıkçası biri güzel bir masal yazmış, birileri de bilinen isimlerden birini yazmış , kulaktan kulağa yayıldıkça isimler de çoğalmış.

özetle böyle bir hikaye yok. bu uydurma bir konu. inanmayan varsa gandinin hayatını araştırsın. Acaba hangi üniversiteyi(!) okumuş.
 
Üst