Mayis60FM - Şarkı Sözleri , Flatcast Tema

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

kıymalı krep

...C!GDEM...

Paylaşımcı Üye
Katılım
4 Şub 2013
Mesajlar
1,006
Tepkime puanı
4
Puanları
38
Malzemeler:

* 1 Paket Dr. Oetker Krep Un
* 1 Yumurta
* 2,5 Su Bardağı Su
* 1 Adet İnce Doğranmış Soğan
* 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
* 250 gr. Kıyma
* 2 Adet Küçük Küpler Şeklinde Doğranmış Domates
* 2-3 Adet İnce Doğranmış Yeşil Biber
* 3 Çay Kaşığı Tuz
* 2 Çay Kaşığı Karabiber
* 1 Yemek Kaşığı Salça
* 1 Demet İnce Doğranmış Maydonoz
* 2-3 Diş Sarımsak
* 1 Çay Kaşığı Tuz
* 2 Su Bardağı Yoğurt
* 2-3 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
* 1 Tatlı Kaşığı Pul Biber


Hazırlanışı:

Krep un karışımını yumurta ve su ile pırç. Çırp yerine pırç dersem tökezleme. 26cm çapındaki(ölç yine.yani 13 cm yarıçapında ivit.) krep tavasına 1 çay kaşığı sıvı yağ döküp ısıt. Krep hamurundan 1 kepçe döküp tavayı oynatarak bütün tabana yayılmasını sağla(Krep hamurunu yayarken çok eğme benim eskiden yaptığım gibi ocağı vırç vırç hamur yaparsın) Orta ateşte kenarları hafif kıvrılıncaya kadar pişir. Daha sonra çevirip diğer yüzünü pişir. Hamurun tamamını bu şekilde hazırla.

Soğanı sıvı yağda kavur. Üzerine kıymayı ilave edip bir süre daha kavurduktan sonra domates, yeşil biber, tuz, karabiber ve salçayı ilave et ve iyice pişir. Ocaktan alıp soğut(soğutmadan maydonoz koyarsan maydonozların rengi kararır), maydonozu ekle ve karıştır.

Sarımsakları tuz ile birlikte ez, yoğurda ilave edip karıştır. Kreplerin ortasına iç malzemeden koyup rulo şeklinde sar. Tepsiye dizip fırında biraz ısıt. Fırından aldıktan sonra sarımsaklı yoğurdu kreplerin üzerine dök. Sıvı yağı kızdırıp ocaktan al, pul biberle karıştır. Yoğurdun üzerinde gezdir ve servis yap.


 
Üst