Mayis60FM - Şarkı Sözleri , Flatcast Tema

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

GÜL YAĞI

Eylül

Administrator
Sayfa Yöneticisi
Katılım
26 Ocak 2013
Mesajlar
4,217
Tepkime puanı
124
Puanları
63
GÜL YAĞI VE FAYDALARI


Aşkın sembolü sayılan gül, hoş kokusu nedeniyle özellikle parfüm ve cilt bakım kremlerinde sıklıkla kullanılır. Gül bitkisinden elde edilen gül yağı, öksürükten kan dolaşımına ve bağışıklık sistemine kadar pek çok alanda faydalı ve etkilidir. Peki, gül yağının faydaları nelerdir? Gül yağı neye iyi geliyor?

Gül yağı, buhar damıtma yöntemi ile elde edilmektedir. Oldukça zahmetli olan gül yağı elde etmek için çok fazla gül yaprağı kullanılır. Örneğin, 1 litre gül yağı için 4 ton gül yaprağı kullanılır.

Kozmetik sektöründe belli oranda su ile karıştırılarak kullanılır, ayrıca gül yağı krem ve parfümlerde bol miktarda kullanılan doğal bir yağdır.

Gül yağı Türkiye'de güller şehri olarak bilinen Isparta'nın en önemli geçim kaynağıdır.

Gül yağı alırken kaliteli olanı tercih etmek önemlidir. Aksi takdirde işinize yaramaz ya da cildinize zarar verebilir. Cildiniz için gerçek ve doğal ürünleri kullanmanız cilt sağlığınız açısından oldukça önemlidir. Doğal olan gül yağı cildinizi besler, tazeliğini korur ve cildinizde daha birçok harika etkiler yaratır. İşte gül yağının faydaları ve cildinizde


GÜL YAĞININ FAYDALARI NELERDİR?

* Ağrı kesici özelliği vardır.
* Aromaterapik özelliği nedeniyle strese karşı etkilidir.
* Gül yağı ile karın bölgesine masaj yapılırsa kabızlık sorununu hafifletir.
* Ağız kokusunu giderir ve nefesinizi tazeler.
* Nefes darlığı ve astım gibi solunum rahatsızlıklarının tedavisinde yardımcıdır.
* Ciltte oluşan egzama ve yaraları iyileştirir.
* Cilde masaj yaparak kan dolaşımını hızlandırabilir ve bu sayede daha dinç hissedebilirsiniz.
* Cilt kuruluğunu giderir.
* Ciltte oluşan güneş ve gebelik lekelerinin görünümünü hafifletir.
* Antiseptik özelliğinden dolayı mikropları öldürmekte etkilidir.
* Ciltte oluşan kızarıklıkları hafifletir.
* Kas ağrıları, burkulma, ödem gibi sorunlarda gül yağı oldukça etkilidir.
* Gül yağı masajı sindirim sistemi fonksiyonlarının hızlanmasına yardımcı olur.
* Kadınlarda menopozun etkilerini hafifletir.
* Gül yağının hafıza kaybı ve bilişsel işlev ile karakterize ilerleyici bir nörodejeneratif bozukluk olan Alzheimer hastalığının semptomlarını geciktirebileceğine dair bilim insanlarının görüşleri vardır.


GÜL YAĞI NASIL KULLANILIR?

Gül yağını cildinize uygulamadan önce su ile karıştırmanız gerekir. Makyaj temizleyici olarak kullandığınızda su ile incelterek kullanabilirsiniz. Ayrıca 8-9 damla gül yağını vazelinin içerisine ilave ederek ellerinizde ve cildinizde kullanabilirsiniz.

NOT: Gül yağı, aşırı hassas ciltlerde alerjiye sebep olabilir. Gül yağını cildinize uygulamadan önce badem yağı gibi taşıyıcı yağlarla inceltmeniz önerilmektedir. Hamilelik döneminde doktora danışmadan kullanılmamalıdır.
 
Üst