Mayis60FM - Şarkı Sözleri , Flatcast Tema

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

geçmişe sünger çek.....

jeuseit

Paylaşımcı Üye
Katılım
24 Şub 2014
Mesajlar
679
Tepkime puanı
0
Puanları
0





Evlendiğimden beri annem evime ilk defa geliyordu. Daha önce eşya yerleştirmeye gelmişti ama bu başkaydı. Evimi güzelce temizleyip yemekleri yaptım. Öğleye 1 saat kalmıştı neredeyse gelir derken. Zil çaldı ve annem geldi.
Ev hediyesi diye birde hediye getirmişti. Paketi açınca şok geçirdim içinden kullanılmış sünger çıktı.Sordum anneme senin yatak odandaki aynanın üzerinde duran sünger mı bu diye evet dedi. Evde temizlik bezleri vardı ama bunu da kullanırım dedim.
Annem bunu kullan diye getirdim ama temizlikte kullan diye değil dedi..
Yaa peki nasıl kullanacağım dedim geçmişe sünger çekmek için kullanacaksın dedi. anlamamıştım.
Anneannem ve dedem hep kavga ederlermiş anneanneme dedem geçmişe bir sünger çek dermiş ama anneannem bunu hiç yapamazmış. Dırdırları ile dedemi bıktırırmış.Peki neden kadınlar geçmişe sünger çekiyor da erkekler çekmiyor dedim anneme annem çünkü erkekler unutkandırlar geçmişi hatırlamazlar kadınlar ise hassastır kendilerini üzen hiçbir şeyi unutmaz aklına geldikçe acı çeker ve etrafındakilere de acı çektirirler dedi.Anneannem de hatasının farkında olduğu ama düzeltemediği için anneme nasihat amacıyla onun ilk evlendiği zaman ev ziyaretine bu hediye ile gitmiş.Bize yaptığın taze kuru fasulye ve pilavını afiyetle yedik karnımız doydu dedi.
Ama bayat yemeği önümüze çıkarsan keyifle yiyemez tam doymadan kalkardık dedi.
Evlilikte böyle bişey işte yavrum geçmiş konuları bayat yemek gibi ısıtıp getirirsen bir kaç ısıtmadan sonra tadı kaçar karın doyurmaz hale gelir. Ama geçmişe sünger çekersen tadınız hiç kaçmaz .
 

Eylül

Administrator
Sayfa Yöneticisi
Katılım
26 Ocak 2013
Mesajlar
4,217
Tepkime puanı
124
Puanları
63
Gerçekten çok doğru süper çok beğendim emeğine sağlık jeuseit
 

06Orbey

New member
Katılım
28 Ocak 2013
Mesajlar
749
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Yine üzerinde çok düşünülmesi gereken bir konuyla çıkageldiniz Jeuseit. Bu forumda yazılanlar hakkında yorum yapmayı üyelerin çoğu sevmediği ve yapmadığı için ben kendimi işgüzarlık yapıyormuş gibi hissediyor ve bir şey yazmak istemiyordum. Ama böyle bir konuya sadece bakıp geçmiş olmak yazık olacaktı. Anlatılan örnek güzel bir örnek gerçekten. İnsanlarla aramızdaki anlaşmazlıkları çözebilmenin bir yolu da geçmişte yaşananları unutmak, silmek olmalı elbet. Ama; Nasıl ki bir hırsızın sabıkasını silmekle onu hırsız kimliğinden ve davranışlarından uzaklaştırmak mümkün değilse, geçmiş te yaşanan ve yaşatılan olumsuz anılara, anlaşmazlıklara sünger çekerek huzura ve barışa ulaşmak ta mümkün değildir. Bunun tek yolu, sünger çekme zarureti gerektiren, bizi üzen, huzursuz eden olayları yaşatanların, hatalarını anlayıp, o hatalı davranışları tekrarlamamalarıdır. Aksi halde tabaklar kirlendikçe , süngere ihtiyaç olacak, sonuçta süngerde yıpranıp iş göremez olacaktır. Tabii tabaklarda kirli kalacaktır.Keşke insan hayatında sünger çekme deyimiyle ifade edilen hatalara ve anlaşmazlıklara düşülmese, düşmesek. Yaşananları ve yaşatılanları bir sünger hareketiyle unutabilmek keşke mümkün olabilse. Ama eminim ki yazınızı okuyan çok kişi yüreklerinin bir yerlerinde süngerle gerilere itilmiş birçok acıyı saklı tutuyorlardır ve süngerlerin aslında hiç bir işe yaramadığını bilmekte ve hissetmektedirler.
Bence yapılması gereken sünger çekip unutmak ,görmezden gelmek yerine, birer insan olduğumuzu, kusurlarımızın hatalarımızın olabileceği gerçeğiyle düşünüp, muhataplarımızı hoşgörüyle karşılamak ve affetmektir. Affedileninde , affetmenin salaklık değil, bir gönül zenginliği olduğunu ,bir büyüklük ve erdemlilik olduğunu idrak ederek, aynı hataları tekrarlamamasıdır. Olması gereken budur. (bence :))
Emeklerinize yüreğinize sağlık.

(
Naçizane bir soru: Paylaşımlarınıza kim ne demiş hiç bakmaz mısınız. Siz ne diyorsunuz bu konularda)
 
Üst