
Malzemeler ;
-1 büyük boy elma veya 2 adet küçük elma (ince ince yarım ay şeklinde doğranmış)
-3 adet yumurta
-Yarım su bardağı yumuşak margarin (100 gr)
-1 su bardağı şeker (165 gr)
-1 tatlı kaşığı tarçın
-Yarım limon kabuğu rendesi
-8 yemek kaşığı süt
-1 paket vanilya
-1 paket kabartma tozu
-2 su bardağı un
-1 avuç ceviz içi (isteğe bağlı)
Hazırlanışı ;
Yumurta, şeker, vanilya ve yumuşamış margarini bir kaba alıp,elektrikli mikserle 10 dk kadar çırpıyoruz. Ardından tarçın, limon kabuğu rendesi, sütü de ilave edip çırpıyoruz. En son un ve kabartma tozunu da koyup çırpma işlemine devam ediyoruz.
İstersek en son bir avuç cevizimizi de katıyoruz. Yağladığımız kek kalıbımıza hamurumuzu döküp, hamurun üzerine de doğradığımız elmaları çok bastırmadan yerleştiriyoruz. Önceden 165 derecede ısıtılmış fırında keki 50-55 dakika pişiriyoruz. Ilıyan keke en son pudra şekeri ve tarçın serpiyoruz.
AFİYET OLSUN..



