Mayis60FM - Şarkı Sözleri , Flatcast Tema

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

Bergamot Yağı ve Faydaları?

Eylül

Administrator
Sayfa Yöneticisi
Katılım
26 Ocak 2013
Mesajlar
4,217
Tepkime puanı
124
Puanları
63
Bergamot Yağı ve Faydaları?1610604146133.jpeg
Bilimsel adı Citrus Bergamia olan bergamot, sedef otugiller familyasından bir bitkidir. Bergamot çayı, kış aylarında en çok tüketilen bitki çayları arasında yer alıyor. Bağışıklık sistemini güçlendiren ve vücut direncini arttıran çayı, şeker yerine balla karıştırılarak da içilebilir. Bergamotun faydaları neler? Bergamot yağı ve çayı hangi hastalıklara iyi gelir? Merak edenler için detaylı bir şekilde araştırdık.Bergamot ağacı ülkemizde en çok Adana ve Hatay'da yetiştiriliyor. Çayı ile meşhur olan bu bitkiden yapılan reçel de son derece lezzetlidir.

Bergamot Yağı Nedir?

Bergamot bitkisinin kabuğunun çeşitli yöntemler ile sıkılması ile elde edilen bergamot yağı, geleneksel Çin tıbbında çeşitli gaz problemlerini ve hazımsızlık rahatsızlığını gidermek amacıyla sıklıkla kullanılmaktadır. Aromaterapik yağ çeşitlerinden olan bergamot yağının kullanım alanları oldukça geniştir. Bergamot yağı, esansları uyumlu hale getirme, parfümü artırma özelliği nedeniyle parfüm üretiminde sıklıkla kullanılmaktadır.

Bergamot Yağı Ne İşe Yarar, Faydaları Nelerdir?

Esansiyel yağ çeşitleri arasında yer alan bergamot yağı, içerisinde bulunan bileşenler sayesinde insan vücudu için sayısız fayda sağlıyor. Antibakteriyel etkilere sahip olan bergamot yağı, vücudun çeşitli bölgelerinde oluşan iltihaplanmanın giderilmesinde oldukça etkilidir. ‘Bergamot yağı neye iyi gelir’ sorusu, günümüzde birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Bergamot yağının faydalarını sizler için derledik:


  • Antiseptik ve uyarıcı etkilere sahip olan bergamot yağı, depresyon gibi bilişsel rahatsızlıkların semptomlarını en aza indirdiği biliniyor. Bu sebeple halsizlik, yorgunluk, iştahsızlık gibi durumların giderilmesinde etkili olan bergamot yağı, bu dönemlerde düzenli kullanıldığı takdirde kendinizi daha iyi hissetmenize olanak sağlıyor.
  • Metabolizma sistemi üzerinde olumlu etkilere sahip olan bergamot yağı, metabolizmanızın daha hızlı bir biçimde çalışmasına destek olarak sindirim sıvıları, safra ve insülin gibi hormonal sıvıların uyarılmasında etkili oluyor.
  • Bergamot yağı, antibakteriyel özellikleri sayesinde vücudunuzda mikrop, mantar ve virüsün büyümesini engelleyerek daha sağlıklı olmanızı sağlayacaktır.
  • Bağırsak, böbrek, kolon ve üriner sistem enfeksiyonlarını tedavi etme özelliğine de sahip olan bu yağ, çeşitli kanser hastalığı risklerini en aza indiriyor.
  • Bergamot yağını belirli aralıklarla teneffüs etmeniz, vücudunuzdaki stres oranını en aza indirecektir. Bergamot yağı, içerdiği bileşenler sayesinde anksiyete veya kaygı bozukluğu gibi bilişsel orunların tedavi edilmesinde de etkili oluyor.
  • Ağrı kesici özelliklere sahip olan bergamot yağı; burkulmalar, kas ağrıları ve baş ağrısı sorunlarını en aza indiriyor.
  • Hoş kokusu sayesinde insanı yatıştırıcı ve dinginleştirici özellikler gösteren bergamot yağı, uykusuzluk sorunu ile baş etmenizi de kolaylaştırıyor.
  • Cilt için de oldukça faydalı olduğu bilinen bergamot uçucu yağı içeriğinde yüksek oranda bulunan C vitamini sayesinde ciltte bulunan yara izlerinin giderilmesinde de etkili oluyor. Bu özelliği sayesinde bergamot yağı, ciltte oluşabilecek sivilce ve akne gibi sorunların kısa sürede iyileşmesini de sağlıyor.
  • Sindirim sistemindeki gıdaların hızlı bir biçimde parçalanmasını sağlayan bergamot yağı, sindirim sisteminin kusursuz bir biçimde çalışmasına destek olacaktır.
  • Yapılan araştırmalar, antibakteriyel özelliklere sahip olan bergamot yağının gıda zehirlenmesi gibi istenmeyen durumların tedavisinde de etkili olduğunu ortaya koyuyor.
  • Diş sağlığı üzerinde de olumlu etkilere sahip olan bergamot yağı, enfekte olmuş dişlerin tedavisinde de etkilidir. Bergamot yağı ile gargara yaptığınızda dişlerinizin çürümesine engel olabilirsiniz.
  • Bergamot yağını temizlik yaparken de kullanabilirsiniz. Antiseptik ve dezenfektan özelliklere sahip olan bergamot yağı, yaşadığınız alanda bulunan bakterilerin kısa süre içerisinde ölmesini sağlayacaktır.
Bergamot Yağı Nasıl Kullanılır, Nasıl Kullanılmalı?

Bu şifalı yağı, sabah tok karnına bir su bardağı suyun içerisinde birkaç damla damlatarak içebileceğiniz gibi haricen cildinize masaj yaparak da uygulayabilirsiniz. Bergamot yağının ruhsal anlamda iyiliğinden faydalanmak istiyorsanız bu esansiyel yağı koklamanız kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacaktır.
 

dvrzener

Member
Katılım
16 Ara 2020
Mesajlar
25
Tepkime puanı
11
Puanları
8
Hayatın stresinden yorgunluğundan işlerin baş ağrısından düzene girmeyen yaşamdan bitmeyen trafikten düzelmeyen ilişkilerden bitmeyen hayat temposundan her şeyden bıkmış durumdayım. Tüm bunların yanında bir de bunların getirisi olan sivilceler var tabi. Ama ben sivilcelerim için krem veya başka bir tedavi görmektense makrovizyon tedavisini görmeyi ve bir kerede kurtulmayı tercih ederim.
 

Eylül

Administrator
Sayfa Yöneticisi
Katılım
26 Ocak 2013
Mesajlar
4,217
Tepkime puanı
124
Puanları
63
Sivilce cildimizin kabusu ama doğal ürünleri terci ederim ilkte sonuç alamaz isem sonrasında tedaviyi denerdim. Çünkü bazı sivilce ilaçlarının, yan etkilerini çok iyi biliyorum.
 
Üst