Mayis60FM - Şarkı Sözleri , Flatcast Tema

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

ATKESTANESİ YAĞI

Eylül

Administrator
Sayfa Yöneticisi
Katılım
26 Ocak 2013
Mesajlar
4,217
Tepkime puanı
124
Puanları
63
ATKESTANESİ YAĞI

Balkan yarım adasında yetişen bir bitki türüdür. At kestanesi yağı güzellik, sağlık ve bir çok alanda kullanılan bir bitki türüdür. Son zamanlarda kozmetik alanlarda kullanılan atkestanesi yağının kullanımı ülkemizde de yaygınlaşmaya başladı.



Kozmetik birçok alanda kullanılan at kestanesi yağının saça da bir çok faydası bulunmaktadır. Cilt
üzerinde önemli etkilere sahip olan At kestanesi yağının bir çok alanda sağlık açısından faydası bulunmaktadır. Saça, cilde çeşitli faydaları bulunan atkestanesi yağıyla günlük bakımınızı yapabilirsiniz.

At kestanesi yağının cilde faydaları nelerdir?

Cildi gençleştirir,
Güneşin zararlı ışınlarından korur,
Varisleri tedavi eder,
El ve ayaklarda meydana gelen şişkinliği alır,
Saç dökülmesini engeller,
Kepeklenme sorunu çözer,

Romatizmal ağrılara ve göğüs ağrılarına iyi geldiği bilinmektedir.
Tüm vücutta kaynaklanan iltihabın kurumasını sağlar.
Antioksidan açısından güçlü olduğu için vücudu hastalıklara karşı korur aynı zamanda da vücut direncini arttırmaya yardımcı olur.

At kestanesi yağı nasıl kullanılır?
At kestenesi yağının cilt ve saç sağlığında kullanımı oldukça farklıdır. At kestenesi yağının ciltte kullanımı şu şekilde önerilir;
At kestanesi yağı ciltte krem gibi de kullanılabilir. Her gün kullanabilir, gece yatmadan önce de uygulama yapabiliriz. Gece uykuda hücreler yenilendiği için cilde çok iyi gelecektir.

Yatmadan bir saat önce seyreltilmiş at kestanesi yağını susam veya zeytinyağına dökerek bu karışımı cilde masaj yapar şekilde uygulayabiliriz. Kalp ve yukarısına doğru bu masajı yapmak gerekir. Karışım haline getirerek bu yağın acı etkisini de azaltırız.
 
Üst