Mayis60FM - Şarkı Sözleri , Flatcast Tema

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

ASPİR YAĞI

Eylül

Administrator
Sayfa Yöneticisi
Katılım
26 Ocak 2013
Mesajlar
4,217
Tepkime puanı
124
Puanları
63
Aspir yağı
Aspir, insanlığın en eski mahsulüdür.

Tekli doymamış yağ asitleri, birçok kronik hastalığı iyileştirebilen farmasötik özelliklere sahip 4000 yıldan fazla bir süredir hayatta kalmış bir bitki türüdür. eski Mısır’a kadar uzanmaktadır. Hindistan şu anda dünya çapında en büyük aspir yağı üreticisi. Geleneksel Çin tıbbında ise aspir yaprakları, kan dolaşımını teşvik etmek, balgamı azaltmak ve kırıkları iyileştirmek için kullanılıyordu. Yapılan araştırmalar aspir yağının özellikle kan şekeri, kolesterol ve cilt iltihabı gibi sağlık sorunlarında faydaları olduğunu düşündürmektedir.

Aspir yağı, aspir bitkisinin tohumlarından elde edilen popüler bir yemeklik yağdır. Aspir tohumu yağı, tatsız ve renksizdir ve ayçiçek yağına benzer. Aspir bitkisi ( Carthamus tinctorius ) parlak sarı ve turuncu çiçekleri ile bilinir. Saf aspir yağı bitkinin tohumlarından yapılır ve ticari olarak yetiştirilmektedir. Bitkiler 30 ila 150 cm uzunluğunda, çiçekli olurlar. Uzun ömürlü, parlak çiçektir. Yıllardır boya ve safran yerine kullanılır. Her dal, genellikle çiçek başlarında 15 ila 20 tohum içeren 1-5 arası değişen sayıda çiçekten oluşmaktadır. Aspir mevsimlik yağmur alan kurak coğrafyalara özgü bir bitkidir. Bu bitkiden elde edilen yağ, doymamış yağlar açısından zengin bir kaynaktır.

CİLDE FAYDALARI NELERDİR?

Aspir yağı
; cildi nemlendirmek, daha yumuşak bir cilt dokusu yaratmak, egzamayı tedavi etmek, akne ve sivilce problemlerini azaltmak, saç köklerini güçlendirmek için topikal olarak kullanılmaktadır. Çoğu durumda, diğer uçucu yağlar ile seyreltilerek kullanılmaktadır.

Antienflamatuar etkileri, sivilce ve akne lekelerinin tedavisinde yardımcı olabilir.

Saç dökülmesinin önüne geçer. Saçları parlak ve canlı tutar.

Yaz aylarında güneş kremi olarak tercih edilebilir.

İçeriğindeki yüksek linoleik asit, cildinizin kalitesini ve görünümünü güzelleştirebilir.

Kötü kolesterolü düşürür.

Enflamasyonla savaşır.

Vücutta enfeksiyon, iltihap oluşumunu, mikrobik rahatsızlıkları önler.

Kalp krizi ve felce neden olan kan pıhtılarını önler.

Ateroskleroz, felç ve kalp krizi riskini azaltır.

Kan şekeri seviyelerini korur.

Bağışıklık sistemini güçlendirir.

Regl ağrılarını hafifletebilir.

Balgam söktürücüdür.

Migren ağrısını rahatlatır.

Metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımına yardımcı olur.
 
Üst