- Katılım
- 26 Ocak 2013
- Mesajlar
- 4,225
- Tepkime puanı
- 130
- Puanları
- 63

Malzemeler:
4,5 su bardağı un
1 paket margarin
1 paket pudra şekeri
1 yemek kaşığı zencefil
Acem Helvası
1 su bardağı çekilmiş çamfıstığı veya ceviz yahut fındık
Yapılışı:
1. Un, teflonlu tavada yağsız olarak ağır ateşte karıştırılarak kavrulur. İyice pembeleşince ocaktan alınır.
2. Sıcak olarak çelik tel elekten (tel elek yoksa yakıcı sıcağı geçtikten sonra naylon elekten) geçirilir.
3. İçine margarin bütün olarak konur. Margarin, sıcak olan una el yardımıyla yedirilir. Un ve yağ birbirine iyice meczedilir.
4. Sonra üzerine pudra şekeri yine elekten geçirilerek ilave edilir
5. Zencefil de elekten geçirilerek üzerine dökülür.
6. Malzemeler el yardımıyla yine birbirine iyice yedirilir.
7. Helva iki kısma ayrılır. Yarısı cam tepsinin dibine boşaltılır. Elle bastırılarak yerleştirilir. Üzerine çekilmiş çam fıstığı veya fındık veya ceviz serpilir. Geri kalan helva üzerine eşit kalınlıkla döşenir.
8. Helvanın döşendiği tepsinin içine, ikinci bir tepsi oturtularak preslenir. (Bastırılır) Dümdüz bir zemin meydana gelir. Elverişli tepsi yoksa, elle mümkün olduğu kadar bastırılarak pürüzsüz yapılmaya çalışılır. Baklava dilimleri (ya da arzuya göre) gibi kesilir. Dolaba konur, soğutulur. Servis tabağına yıldız şekli verilerek ve üst üste kubbemsi dizilir. Üzerine bir miktar fıstık serpilir.