Mayis60FM - Şarkı Sözleri , Flatcast Tema

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

Acem Helvası, Zencefilli Un Helvası

Eylül

Administrator
Sayfa Yöneticisi
Katılım
26 Ocak 2013
Mesajlar
4,217
Tepkime puanı
124
Puanları
63

Malzemeler:

4,5 su bardağı un

1 paket margarin

1 paket pudra şekeri

1 yemek kaşığı zencefil




Acem Helvası

1 su bardağı çekilmiş çamfıstığı veya ceviz yahut fındık

Yapılışı:

1. Un, teflonlu tavada yağsız olarak ağır ateşte karıştırılarak kavrulur. İyice pembeleşince ocaktan alınır.

2. Sıcak olarak çelik tel elekten (tel elek yoksa yakıcı sıcağı geçtikten sonra naylon elekten) geçirilir.

3. İçine margarin bütün olarak konur. Margarin, sıcak olan una el yardımıyla yedirilir. Un ve yağ birbirine iyice meczedilir.

4. Sonra üzerine pudra şekeri yine elekten geçirilerek ilave edilir

5. Zencefil de elekten geçirilerek üzerine dökülür.

6. Malzemeler el yardımıyla yine birbirine iyice yedirilir.

7. Helva iki kısma ayrılır. Yarısı cam tepsinin dibine boşaltılır. Elle bastırılarak yerleştirilir. Üzerine çekilmiş çam fıstığı veya fındık veya ceviz serpilir. Geri kalan helva üzerine eşit kalınlıkla döşenir.

8. Helvanın döşendiği tepsinin içine, ikinci bir tepsi oturtularak preslenir. (Bastırılır) Dümdüz bir zemin meydana gelir. Elverişli tepsi yoksa, elle mümkün olduğu kadar bastırılarak pürüzsüz yapılmaya çalışılır. Baklava dilimleri (ya da arzuya göre) gibi kesilir. Dolaba konur, soğutulur. Servis tabağına yıldız şekli verilerek ve üst üste kubbemsi dizilir. Üzerine bir miktar fıstık serpilir.

 
Üst