Mayis60FM - Şarkı Sözleri , Flatcast Tema

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. DÖNEM

Eylül

Administrator
Sayfa Yöneticisi
Katılım
26 Ocak 2013
Mesajlar
4,217
Tepkime puanı
124
Puanları
63
2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. DÖNEM KAYIT YENİLEME SÜRECİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

2023- 1 DÖNEMİ SINAVLARI 23-24 ARALIK 2023 TARİHLERİNDE
BASILI EVRAK İLE OKULLARDA YÜZYÜZE OLARAK YAPILACAKTIR. AŞAĞIDA BELİRTİLEN HUSUSLARA DİKKAT EDİLMESİ GEREKMEKTEDİR.

1) Açık Öğretim Lisesinde kayıtlı olup, ücret muafiyetine tabii olan öğrenciler aşağıda belirtilmiştir.

a) İstiklal madalyası verilmiş, vatani hizmet tertibinden şeref aylığı bağlandığını,

b) Şehitlerin eş, çocuk, kardeş, anne veya babası olduğunu,

c) Gazi ve gazilerin eş, çocuk, anne veya babası olduğunu,

ç) 15/7/2005 tarihli ve 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu kapsamında mahkemeler tarafından

üzerine tedbir konulduğunu,

d) İl/ilçe özel eğitim hizmetleri kurulu kararı ile açık öğretim okullarına kayıt yaptıracak özel

eğitim ihtiyacı olduğunu,

e) 8/3/2012 tarihli ve 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine

Dair Kanun kapsamında olduğunu,

f) Sosyal hizmetler ve çocuk esirgeme kurumunda kaldığını,

g) Sağlık Kurulu raporu ile en az % 40 engelli olduğunu,

ğ) Tutuklu, hükümlü veya denetimli serbestlik kapsamında olduğunu,

belgelendiren öğrenciler açık öğretim okulları ilk kayıt ve kayıt yenileme dönemlerinde açık öğretim

okullarının sınavlarında, sınav katılım ücretinden muaftır.

Sınav Katılım ücret muafiyeti olan öğrencilerin otomatik kayıt yenileme işlemleri YAPILMAMAKTADIR. Bu sebeple yukarıda belirtilen maddeler kapsamında özel durumu olan öğrenciler 2023-1 dönemi kayıt yenileme işlemlerini; 15 Eylül 2023 -16 Ekim 2023 tarihleri ve mesai saatleri içinde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne şahsen başvurarak kayıt yenileme işlemini yaptırabileceklerdir. Şahsen başvuruda bulunamayacak durumda olanlar ise, ilan edilen kayıt yenileme tarihleri ve mesai saatleri içinde "kayıt yenileme işleminin yapılmasına ilişkin talep dilekçelerini" Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne mail, faks vb. iletişim araçları ile ulaştırmaları durumunda öğrencilerin dilekçe gönderdikleri her dönem için, kayıt yenileme işlemleri yapılacaktır.

İşlemini mail, faks vb. iletişim araçları ile yapan ücret muafiyeti kapsamındaki öğrenciler Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sistemine şifreleri ile giriş yaparak öğrencilik durumunun AKTİF olup olmadığını kontrol etmesi gerekmektedir. Dönemi Aktif olmamış ise Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ile iletişime geçerek dönemini aktifleştirmesi gerekmektedir. Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ücret muafiyeti olan öğrencilerin geçerli belgelerini Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sistemine yükleyerek bir örneğini kurumlarının arşivinde muhafaza edeceklerdir.
 

Eylül

Administrator
Sayfa Yöneticisi
Katılım
26 Ocak 2013
Mesajlar
4,217
Tepkime puanı
124
Puanları
63
ÜCRET MUAFİYETLERİ KAPSAMINDA OLMAYAN ÖĞRENCİLER İSE KAYIT YENİLEME KILAVUZUNDA BELİRTİLEN SINAV KATILIM ÜCRETLERİNİ YATIRMALARI GEREKMEKTEDİR.

2) Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sistemine giriş şifresini unutan veya şifresi ile sisteme giremeyen öğrenciler, e-Devlet şifreleri ile girebilir veya 444 0 632 nolu Mebim iletişim merkezinden yeni şifre talebinde bulunabilirler.

3) AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİNDE BİYOMETRİK FOTOGRAFI OLMAYAN ÖĞRENCİLER SINAV KATILIM ÜCRETİNİ YATIRSALAR DAHİ OTOMATİK KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ YAPILMAYACAKTIR. BU DURUMDAKİ ÖĞRENCİLERİN KAYIT YENİLEME İŞLEMİNİN YAPILABİLMESİ İÇİN BİYOMETRİK FOTOGRAFLARINI İLAN EDİLEN KAYIT YENİLEME TARİHLERİ ARASINDA HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜKLERİNE MÜRACAAT EDEREK AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİNE YÜKLETMESİ GEREKMEKTEDİR.

4) Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sisteminde "Öğrencilik Durumu: incelemeye alınmış öğrenci" olan öğrencilerin kayıt yenileme işlemleri sistem tarafından engellenmiştir. Bu durumdaki öğrenciler;

a)Kayıt yenileme tarihleri içerisinde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine başvurarak incelemeye alınmış öğrencilik durumlarının kaldırılmasını talep edeceklerdir.

b)Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri öğrencinin bu konudaki taleplerini Açık Öğretim Lisesi kurumsal e-posta adresine gönderecektir.

c)Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü tarafından talepler incelenerek, talebi uygun görülen öğrencilerin "incelemeye alınmış öğrenci" durumları kaldırılacaktır. Ancak Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü tarafından incelemenin kaldırılması için bilgi ve belgeye ihtiyaç duyulması halinde istenen belgeler, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü aracılığıyla öğrenciye bildirilir. İstenen belgeleri tamamlayarak Halk Eğitimi Merkezi aracılığıyla Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğüne gönderen öğrencilerin talepleri tekrar değerlendirilir. "İncelemeye alınmış öğrenci" durumları kaldırılan öğrenciler, ilan edilen tarihler ve mesai saatleri arasında sınav katılım ücretini yatırarak kayıt yenileme işlemini yaptırabilirler

5) SİSTEMDE YÜKLÜ FOTOGRAFI OLMAYAN ÖĞRENCİLERE SINAV GİRİŞ BELGESİ DÜZENLENEMEYECEĞİNDEN ÖĞRENCİLER 2023-1 DÖNEM SINAVINA KATILAMAYACAKTIR.

6) T.C. Vatandaşı veya çifte vatandaş olup nakil komisyonuna yönlendirilen öğrencilerden , tüm öğrenimini KKTC'de okumuş olup; KKTC 'de okuduğuna dair tasdikname veya ortaokul mezunu öğrenim belgesi olan öğrencilerin yeni kayıtları öğrenci tipi "yurtdışı denklik" olarak seçilecek ve geldiği okul sistemin değiştirilmesi için açık öğretim lisesinin kurumsal mail adresine talepte bulunulacaktır.
 
Üst