Mayis60FM - Şarkı Sözleri , Flatcast Tema

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

Windows 10’la ilgili bazı hatalar ve çözümler

" W£L!K£ "

BurDa LAf ÇoK
Sayfa Yöneticisi
Katılım
26 Ocak 2013
Mesajlar
3,726
Tepkime puanı
59
Puanları
48
Yayımlandığı günden bu zamana kadar artı taraflarından çok hatalarından bahsedildiği Windows 10’la ilgili bazı hatalar ve çözümler...
Windows 10’u bazılarımız teknik ön izleme sürümüyle uzun zamandır kullanmış olsa da büyük bir çoğunluk, 29 Temmuz’dan itibaren Microsoft’tan gelen bildirim sonucu bilgisayarına indirdi. Yeni olan her yazılımın muhakkak bazı eksik yönleri ve bunların da bir çözüm yolu muhakkak vardır. ‘Daha iyi olacak diye edindik, eski sürümlerde bile böyle sorunlar yoktu’ dediğiniz o sorunlardan bazılarını ve çözüm yollarını açıklayalım...

Pil ömrü

Microsoft, hizmete sunduğu işletim sistemlerinin ardından genelde kullanıcılarının dizüstü bilgisayar ve tabletlerinde pil ömrünün eskisine göre daha çabuk tükendiğine dair eleştirilerine maruz kalır. Muhtemelen Windows 10’da da aynı sorunu yaşayan birçok kişi vardır. Tavsiyemiz, Windows 10’a özel olan sürücülerin eksiksiz olduğunu ve güncellemelerinin yapıldığını kontrol edin. Akıllı telefonlarda olduğu gibi bilgisayarlarda da arka planda inen güncellemeler, cihazınızın pilini çok daha çabuk tüketebilir.

Varsayılan uygulamalar

Bir önceki işletim sisteminde kullandığınız dosya ilişkilendirmeleri, Windows 10’a geçtikten sonra isteğiniz dışında farklı uygulamalarla değişebilir. Bu sorunu çözmek için Başlat menüsündeki Ayarlar kısmına gelerek Sistem bölümüne tıklayın. Sonra sol taraftaki Varsayılan uygulamalar üzerine tıklayıp hangi dosyanın hangi programla açılmasını istediğiniz gibi belirleyin.

Sıkıntılı çalışan bazı yazılımlar

Windows 10’un bazı uygulamaları (özellikle de eski uygulamaları) hala sıkıntılı çalışıyor. Böyle bir sıkıntı yaşıyorsanız ilgili programa gelen güncellemeleri internet üzerinden kontrol edin. Özellikler > Uyumluluk yolunu izleyerek buradan farklı bir Windows sürümü seçebilirsiniz.

Touchpad sorunları

Windows 10’a geçiş yapıldığında birçok kullanıcı touchpad’inin çalışmadığını fark etmiştir. ..
Yorumda bunu nasıl düzelteceğiniz detaylı bir şekilde anlatılmıştır...



Güncellemeden sonra yeniden başlatma sıkıntısı

Eğer güncelleme sonrası PC’lerinizde sürekli ‘yeniden başlama’ sorunu yaşıyorsanız ‘kayıt defteri’nde yapacağınız değişikliklerle bu sorunu çözebilirsiniz. Biraz zor olan bu bölümü daha tecrübeli Windows kullanıcıları düzenleyebilir fakat tecrübesiz olan kişilerin Microsoft tarafından gelecek güncellemeleri beklemesi gerekecek...

Windows-10 Kullananlara kolayliklar dilerim...
 

" W£L!K£ "

BurDa LAf ÇoK
Sayfa Yöneticisi
Katılım
26 Ocak 2013
Mesajlar
3,726
Tepkime puanı
59
Puanları
48
Windows 10 işletim sistemine geçtikten sonra bazı dizüstü bilgisayarların TouchPad'i (dokunmatik yüzeyi) çalışmamaya başladı. Bu sorunu nasıl çözebilirsiniz ???

Microsoft'un son işletim sistemi Windows 10, daha önce rezervasyon yaptıran kullanıcılar için yavaş yavaş gelmeye başladı. Benim de birkaç gün önce geçiş yaptığım işletim sisteminde gözüme çarpan ilk sorun, daha önce canavar gibi çalışan TouchPad'in (yani dokunmatik yüzeyin) çalışmamasıydı. Aranızda da eminim ki birçoğunuzun başına bu sorun gelmiştir ve harıl harıl forum sitelerinde çözümünü aramışsınızdır. 'fn+f bilmem kaça bas, düzelir hacı' ya da 'driver'ları kontrol et' gibi çözümler sunulmuş olsa da problemin kaynağı çok farklı ve çözümü de oldukça basit.

Önce sorunun kaynağından bahsedeyim. Windows 10'a geçtikten sonra bazı dizüstü bilgisayarlarda TouchPad otomatik olarak devre dışı kalıyor. Yani sorun donanımsal değil, Fare ayarlarınızın istemsiz olarak değişmesi. O yüzden basit bir komut zinciriyle bu sorunu çözebilirsiniz. Devre dışı kalan TouchPad'inizi aktif hale getirmek için sırasıyla aşağıdaki komutları izleyin:

-Sol alt köşedeki Başlat, sonrasında da Ayarlar'a tıklayın
-Karşınıza çıkan menüdeki Cihazlar butonuna tıklayın
-Sol kısımda bulunan Fare ve Dokunmatik Yüzey'e tıklayın
-En alt kısımdaki Ek Fare Seçenekleri'ne tıklayın
-Pop-up olarak karşınıza Fare Özellikleri çıkacak, en sağ kısımdaki ELAN bölümüne tıklayın
-Elan Smart-Pad yazısının üstüne tıklayarak altındaki Aygıtı Etkinleştir'e tıklayın
-TouchPad'iniz artık kullanılabilir durumda

Umarım 'kesin bozuldu bu, dur şunu servise vereyim' dememişsinizdir, görüldüğü üzere çözümü oldukça basit.
 
Üst