Mayis60FM - Şarkı Sözleri , Flatcast Tema

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

KOZMETİK NEDİR?

Eylül

Administrator
Sayfa Yöneticisi
Katılım
26 Ocak 2013
Mesajlar
4,217
Tepkime puanı
124
Puanları
63
Kozmetik, Cildimize ve tenimize uyguladığımız tedavi ve bakım ürünlerinin genel adına kozmetik denir.

Bir kimseyi daha çekici hale getirmek ya da görünüm sorunlarını gidermek için kullanılan ürünleri, uygulanan bakım ve tedavileri kapsayan bir kavram.

İnsan vücudunun epiderma, tırnaklar, saçlar, dudaklar ve cildin her yönüne, yani vücudun değişik dış yapısına, dişlere, mukozaya uygulanmak için hazırlanan, temizlemek, koku vermek, korumak, görünümünü değiştirmek için kullanılan, saç boyaları, saç açıcıları da dahil olan tüm ürünlerdir.

Bunun biraz daha genel şekli ise: görünüşü güzelleştirmek için kullanılan maddeler ile beraber, hazırlanan ürünler, uygulanacak tedavi yöntemleri, bu tedavilerde kullanılacak araçlar olarak tanımlanmasıdır.

Kozmetiğin bir alt alanı olan makyaj; ruj, maskara ve fondöten gibi yüzü ve çevresini güzelleştirmek veya farklı bir görünüm vermek için uygulanan kozmetik ürünleri ve işlemleri kapsar. Makyaj malzemeleri haricinde saç boyası, saç spreyi, saç jölesi, parfüm, banyo tuzu, vücut yağ ve kremleri gibi pek çok ürün kozmetik sınıfına girer.



Uçsuz bucaksız ürün - araç - tedavi yöntemi içeren kozmetik biliminin içine girildiği zaman görülür ki; önerilen - kullanılan ve yapılan tedavilerin bilinçli kişilerle yapılmasıyla sağlıklı yaşam gündeme gelir. Bu da amaçlara yönelik hazırlanan kozmetik ürün teknolojisini bilen, uygulayan, bununla ilgili yasa ve yönetmeliği bilen kişilerce yapılması gerektiğini ortaya koymaktadır.

Bu nedenle Dermatoloji, Mikrobiyoloji, Toksikoloji - Hijyen, Cilt bakımını bilimsel olarak öğrenmiş, okumuş, kozmetik yasa ve yönetmeliğini uygulayan ve bilen kişilerce bu işin yapılması insanların, kadın erkek, genç yaşlı, çocuk, bebeklerin, hasta, sağlam her kesin yaşamları için gereklidir.

Kozmetik kavramı Türkçeye Fransızcadan geçmiştir. Bu kavramın kökeni Yunanca kozmos (düzen veya güzelleştirme, çeki düzen verme) kavramına dayanır.
 
Son düzenleme:
Üst