Mayis60FM - Şarkı Sözleri , Flatcast Tema

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

Hayat akarken

Eylül

Administrator
Sayfa Yöneticisi
Katılım
26 Ocak 2013
Mesajlar
4,217
Tepkime puanı
124
Puanları
63
Hayatı boyunca mutlu olamadığını fark eden adam, mutlu olamadığının nedenleri araştırmaya koyulmuş.
Kimden yardım isteyeceğini sorup soruştururken, uzak diyarda zengin bir bilgeyi önermişler.
Bu bilge, aklı bilgisi ve malı ile ün salmış.
Adam mutluluğun sırrı nedir diye bilgenin yaşadığı yerin yoluna koyulmuş, uzun bir yolculuktan sonra bilgenin yaşadığı yere varmış, ancak kapısında derdine derman arayanlardan oluşan çok uzun bir kuyruk varmış. Bilgenin gerçekten sorusuna doğru cevap vereceğine inanmış, beklemeye başlamış.

Sonunda sıra adama gelmiş ve bilgeye mutluluğu nasıl yakalarım diye sormuş. Bilge bu soruyu cevaplarsa diğer bekleyenlerin sıkılacağını düşünmüş, adamlarından 1 kaşık istemiş ve içine iki damla yağ damlatmış, sonra demiş'ki;
Sarayımın her yerini gez ve sonra tekrar gel ama sarayımı gezerken yağı dökmeden bu kaşığı ağzında taşıyacaksın.
Adam sorusuna hemen cevap alamadığı için biraz şaşkın tamam demiş, sarayı gezmiş gelmiş bilge bakmış yağ hala kaşıkta, demiş ki:

Aferin yağı dökmemiş sin güzel, peki sarayımın güzelliklerini anlat bakalım, sarayımda neler gördün.
Adam yağı dökmeyeceğim diye uğraşmaktan pek dikkat edememiş, bir şey diyememiş. Sonra bilge: Olmadı, yağı dökmeden, kaşığı tekrar ağzında taşı, bu sefer sarayımda ki güzelliklere dikkat et, sonra tekrar gel.Adam ne yapalım diyip tekrar kabul etmiş. Her yeri gezmiş, bu sefer sarayın güzelliklerinden çok etkilenmiş. Sonra ağzında kaşıkla gene bilgenin yanına gelmiş. Bilge sormuş:
Sarayımın güzellikleri gördün mü, anlat bakalım.Adam bu sefer hayran kaldığı güzellikleri anlatırken bilge onun sözünü kesmiş ve demiş ki:

Güzel, peki ama yağ nerede?Adam sarayı hayran hayran dolaşırken yağı tamamen unutmuş, utana sıkıla bilgeye demiş ki:

Şey… yağı dökmüşüm.Bilge bizimkine anlamlı bir bakış atmış ve demiş ki:
Mutlu olmak için hayatın bütün güzelliklerini yaşamak, tadını çıkarmak ve hayatın getirdiği sorumluluklara, kaşıktaki yağ gibi sahip çıkmak gerekir.
Adam mutluluğun sırrına ulaştığı için sevinmiş, bilgeye teşekkür etmiş ve bilgenin huzurundan ayrılmış.
Hayat Akarken, iş yerinde başarılı olmak ama hayatın sadece işten ibaret olmadığını bilmek, sevdiklerinle gülüp oynamak vakit geçirmek ama geçim sorumluluğunu ihmal etmemek. Mutlu insan, daha nice güzellikler ve sorumluluklar içinde hayat cambazı olarak dengeyi bulandır.
 
Üst