Mayis60FM - Şarkı Sözleri , Flatcast Tema

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

BABUSSU YAĞI

Eylül

Administrator
Sayfa Yöneticisi
Katılım
26 Ocak 2013
Mesajlar
4,217
Tepkime puanı
124
Puanları
63
BABUSSU YAĞI


Babassu palmiyesinin olduğu Brezilya gibi Güney Amerika ülkelerinde, bitkinin yağı genellikle yemek pişirmek için ve hatta ilaç olarak kullanılır. Yerliler onu kesikler ve çizikler gibi küçük yaraları iyileştirmek için kullanırlar ve hormonal dengesizliklerle ilişkili lökore – vajinal akıntıyı tedavi ederler.
Babassu yağı, dizel yakıtına alternatif olarak kullanılabilecek biyoyakıtlara dönüştürülür. Bununla birlikte, Amerika Birleşik Devletleri’nde en çok losyon, şampuan ve makyaj gibi saç ve cilt bakım ürünlerinde bir bileşen olarak kullanılır.

Babassu yağı ve bitkinin diğer kısımları, Güney Amerika’da cilt problemlerini, yaraları, iltihapları ve mide problemlerini tedavi etmek gibi çeşitli tıbbi amaçlar için kullanılır. Yağ, zararlı serbest radikallerin neden olduğu hücresel hasarı azaltmaya yardımcı olabilecek bileşikler olan antioksidanlar bakımından da zengindir. Ek olarak, babassu yağı antibakteriyeldir.

BABUSSU YAĞININ FAYDALARI

Tüm cilt tipleri için çok iyi bir nemlendiricidir.
Kuru ve kırılgan saçlar için de çok iyi bir onarıcı ve nemlendiricidir.
Cildin yaşlanmasıyla savaşır,
Deriyi güçlendirir onarır,
Hassas ,susuz,çatlak,mat,donuk ve pürüzlü ciltlerde kullanılır.

Elyapımı sabunlarda ,kremlerde,saç ve cilt bakım yağlarında ,saç maskelerinde ,losyonlarda kullanılır.
 
Son düzenleme:
Üst