Mayis60FM - Şarkı Sözleri , Flatcast Tema

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

ÇAM TEREBENTİN YAĞI

Eylül

Administrator
Sayfa Yöneticisi
Katılım
26 Ocak 2013
Mesajlar
4,217
Tepkime puanı
124
Puanları
63
ÇAM TEREBENTİN YAĞI


Çam terebentin yağı kozalaklı bitkilerden, adından da anlayabileceğiniz gibi çam ağaçlarından elde edilen doğal bir yağ. "Terebentin" ismi verilen madde ağaçtan kendi kendine akabildiği gibi ağaçların çizilmesiyle de elde edilse de aslında piyasada farklı türleri var. "Terebentin esansı" ve "terebentin yağı" şeklinde karşınıza çıkabilecek bu iki malzemeyi birbirinden ayırmak önemli çünkü ikisi aslında aynı şey değil.

Çam terebentin yağı, kozalaklıların gövdesinden akan ve bal ya da reçine olarak anılan kısımdan, terebentin esansı ise agacın dikenli yapraklarından elde ediliyor. Genel olarak her ikisi de özel bir damıtma yöntemiyle ayrıştırılıyor ve doğrudan şişelenip kullanıma hazır hale getirildiğinden doğal ürünler sınıfında yer alıyor.

Çam terebentin yağı, adı sık sık yeniden ünlenen, özellikle saç sağlığı konusunda tam bir uzman olarak görülen bir yağ olsa da onun farklı yönlerinden de haberdar olmak gerekiyor.



Çam Terebentin Yağı Nasıl Kullanılır?

Çam terebentin yağı birçok etkisi bulunan yağlardan biridir. Ancak her üründe olduğu gibi çam terebentin yağında da nasıl kullanıldığı önemlidir. Cilt kusurları ve rahatsızlıklarında birkaç damla uygulanacak bölge üzerine sürülerek masaj yapılır. Saç bakımı için kullanılacaksa birkaç damla saç için kullanılacak şampuanın içine damlatılır ve şampuan şişesi çalkalanır. Bu şampuanla saçlar yıkanır.
Hem saç hem vücut için ise durulanma suyuna birkaç damla çam terebentin damlatılabilir. Hem saç hem de cilt için iyi gelmesi sağlanabilir.



ÇAM TEREBENTİN YAĞI FAYDALARI

· am terebentin yağı, eklem ağrısı ve romatizmal ağrılar üzerinde hızlı bir ağrı kesici etki yaratıyor.

· Burundan yapılan buhar banyosuyla nefesi açıyor, akciğerleri rahatlatıyor.

· Özellikle üst solunum yolu enfeksiyonlarında burnu ve boğazı çok rahatlattığı biliniyor.

· Stres ve yorgunluğu giderici bir etki oluşturduğundan banyo suyuna katılması da tavsiye ediliyor.

· Kokusuyla konsantrasyonu arttırdığı söyleniyor.

· Antibakteriyel ve antiseptik özellikler gösterdiğinden cilt üzerinde oluşabilecek bakteri kaynaklı hastalıkların önüne geçiyor.

· Kan dolaşımını hızlandırdığından vücuda dinçlik katıyor, aynı zamanda varis gibi cilt rahatsızlıklarının oluşumunu olabildiğince engelliyor.

· Egzama ve sivilce gibi cilt sorunlarına çözüm olduğu, yaşlanma karşıtı bir etki oluşturarak kırışıklıkların oluşumunun önüne geçtiği de biliniyor.

· Saç sağlığına katkı sağlıyor, düzenli kullanıldığında sağlıkla parlayan saçların olmasına yardımcı oluyor.

· Saç derisini beslediği için kepek oluşuna engel oluyor, var olan kepek sorununa çözüm oluyor.

· Yine saç derisini beslediği ve saç köklerinin daha sağlam olmasını sağladığı için saçların dökülmesinin önüne geçiyor.

· Saçların çok daha kısa sürede hızla uzamasını sağlıyor.

· Şampuana eklenerek uygulandığında hem şampuanın saça verebileceği zararları en aza indiriyor hem de saçların yağlanma sorununun önüne geçiyor.



UYARI:
Doğrudan kullanılmaması gerekiyor.
 
Üst