Mayis60FM - Şarkı Sözleri , Flatcast Tema

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

ELMA YAĞI

Eylül

Administrator
Sayfa Yöneticisi
Katılım
26 Ocak 2013
Mesajlar
4,217
Tepkime puanı
124
Puanları
63
ELMA YAĞI


İki farklı çeşit elma yağı vardır. Bunlar, tatlı ve acı elma yağlarıdır. Tatlı elma yağı, genel olarak kırmızı elmadan soğuk sıkım yöntemiyle elde edilir. Acı elma yağı ise elma ağacının yapraklarından elde edilir. Soğuk preslenmiş tatlı elma yağı, hafif bir elma bahçesi aromasına sahiptir. Aromaterapide, yatıştırıcı etki için bazen taşıyıcı yağ olarak kullanılır. Rengi yeşili andıran donuk sarıdır. Tatlı elma yağı, mükemmel özellikler taşır. Bu özellikler genel olarak şunlardan oluşur;

ELMA YAĞI NEDİR?


  • Antioksidan: Elma yağı, cilt hücrelerini oksidatif hasardan (serbest radikallerin neden olduğu) korur, çünkü iyi miktarda E vitamini ve fosfolipitler ve fitosteroller gibi bazı yağda çözünür bitki besleyicileri içerir.
  • Besin: Linoleik asit, tatlı elma yağının yaklaşık %45’ini oluşturabilir. Linoleik asit, cildin sağlıklı bir şekilde olmasını sağlamak için gerekli olan temel bir besindir.
  • Detangler: E vitamini bakımından zengin olan bu yağ, saç için de oldukça etkilidir.
  • Güneş Koruyucu: Tatlı elma yağındaki E vitamini, cildin UV ışınlarına bağlı hasar görmesini önler, bu da yaşlanmaya neden olan etkenlerin varlığını azaltır.
  • Anti-kanser (Sitotoksik): Tatlı elma yağının tıbbi araştırmalarda kanseri önleyici faaliyet gösterdiği kanıtlamıştır.
  • Antibakteriyel ve Antifungal: Bu yağ, bir dizi bakteri ve mantarın öldürülmesinde etkilidir.
  • Temizleme ve Sürfaktan: Linoleik bulunduran bu yağ, cildi temizlemede etkilidir.
  • Anti-kaşıntı: Bu yağ, kuru bir cilde neden olan kaşıntıyı yatıştırır.
ELMA YAĞININ FAYDALARI

Kalp Sağlığını Korur

Menopoz Semptomlarını Azaltır

Metabolizmayı Desteklemeye Yardımcı Olabilir

Böbrek Fonksiyonlarının Sağlıklı Çalışmasını Sağlar

Kabızlığı Önler

Kan Basıncını Düşürür

Yağı Solunum Sağlığını Geliştirir

CİLDE FAYDALARI

Tatlı Elma Yağı Cilde Asit Avantajı Sağlar


Tatlı elma yağı, cildin genel taslağını onaran yağ asitleri bakımından oldukça zengindir. Bu bitkisel yağ asitleri, vücudun genel işleyişinde çok etkili bir rol oynar ve cildin, derin katmalarından itibaren yumuşaklık ve canlılık sağlar.

Tatlı Elma Yağı Kollajen Üretimini Arttırır

Tatlı elma yağı, ciltte kollajen sentezini uyaran bileşikler içerir. Kollajen maddesi, cilt hücrelerini ciddi oranda güçlendiren ve cildin, genç görünmesini sağlayan çok önemli bir proteindir. Fakat insanlar yaşlandıkça kollajen üretimi de büyük ölçüde azalacaktır. Bu durum hücreleri zayıflatır, cildin, donuk ve cansız görünmesini sağlar. Tatlı elma yağı, cilde mükemmel bir esneklik ve yumuşaklık kazandıracaktır.

Tatlı Elma Yağı Yaşlanma Karşıtı Özellikler Sunar

Tatlı elma yağı, vücuttaki kollajen üretimine yardımcı olduğundan dolayı cildin canlı ve genç görünmesini sağlar. Bu esneklik, cildin parlak olmasına yol açar ve yaşlanma belirtileri olan ince çizgiler ile kırışıklıkların görünümünü de en aza indirir. Bu yağ ayrıca, serbest radikalleri tamamen yok eden ve bu sayede yaşlanmayı ciddi oranda geciktiren antioksidanlar bakımından zengindir.

Tatlı Elma Yağı Sivilce Ve Akneyi Önler

Tatlı elma yağı, sivilce de dâhil olmak üzere çeşitli cilt durumlarının tedavisinde de kullanılır. Bu yağda bulunan antioksidanlar, cilde derinlemesine nüfuz ederek tam manasıyla temizler ve sivilceli cildi yatıştırır.

UYARI: Tatlı elma yağı doğru bilinçli bir şekilde kullandığınızda her hangi bir zararı yada yan etkisi bulunmamaktadır. Aşırı kullanılması ya alerjik ciltler tahriş ve kızarıklık nadiren görülebilir. İlaç kullananlar yada hasta olanlar doktora danışmadan asla kullanmamalıdırlar.
 
Üst