- Katılım
- 26 Ocak 2013
- Mesajlar
- 4,225
- Tepkime puanı
- 130
- Puanları
- 63

Malzemeler:
Pandispanya için:
3 adet yumurta – oda sıcaklığında
3 Türk kahvesi fincanı toz şeker
4 Türk kahvesi fincanı un
1/2 çay kaşığı saf vanilya (ya da 1 paket şekerli vanilin)
1 paket kabartma tozu
Üzeri için:
1 su bardağı süzme yoğurt
300 gram çilek
2 yemek kaşığı pudra şekeri
4 yemek kaşığı çilek reçeli
1 yemek kaşığı antep fıstığı
[h=3]Yapılışı:[/h]Yumurtaları şekerle birlikte mikserle yaklaşık 10 dakika çırpın.
Un, kabartma tozu ve vanilyayı birlikte eleyerek karışıma ekleyin, hafifçe karıştırın.
Küçük boy dikdörtgen bir fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayarak hamuru dökün, önceden 160 derece ısıttığınız fırında yaklaşık 30 dk pişirin (tarifte 15-20 dk yazıyordu ama ben piştiğinden emin olamadığım için 30 dk pişirdim, siz fırınınıza göre ayarlayın).
Pişen pandispanyayı servis tepsinize ters çevirip yağlı kağıdı sıyırın, soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra 2 yemek kaşığı reçeli 1 Nescafe fincanı su ile eritip pandispanyayı kuru yer kalmayacak şekilde ıslatın.
Yoğurda pudra şekerini ekleyerek mikserle çırpın, krema kıvamına getirin.
Eğer kıvamı koyuysa su ekleyebilirsiniz. Çileklerin 5-6 tanesini küçük küçük doğrayın, yoğurda kaşıkla karıştırın.
Hazırladığınız krema ile pandispanyayı kaplayın.
Kalan çilekleri üzerine sıralayın, kalan 2 kaşık reçeli de çileklerin üzerine fırçayla sürün.
Antep fıstıklarını serpin.
Buzdolabında en az 2 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın…
Afiyet olsun…