Mayis60FM - Şarkı Sözleri , Flatcast Tema

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

Yağlı Ciltler İçin Salatalık Maskesi

Eylül

Administrator
Sayfa Yöneticisi
Katılım
26 Ocak 2013
Mesajlar
4,217
Tepkime puanı
124
Puanları
63
Yağlı Ciltler İçin Salatalık Maskesi


Salatalık içerisinde yüksek oranda C vitamini, magnezyum ve potasyum içerir. Lif açısından oldukça zengin olan bu besin tüketildiği takdirde birçok hastalığa şifa olmaktadır. Vitamin deposu olan salatalık yaz aylarında çocuk ve yetişkinlerin vazgeçilmez yiyeceğidir. İçerisindeki yüksek miktardaki su oranından dolayı böbrek hastaları bol bol tüketebilirler.
Salatalık cilde nem kazandırır. Ciltte oluşan sivilce izlerinin kısa zamanda iyileşmesini sağlar. Vücuttaki ödem sorununa iyi gelen salatalık vücuttaki şişliği en aza indirir. Sabahları göz çevrenizde şişlikler oluşuyorsa göz kapaklarına birer dilim salatalık koyabilirsiniz. Gözlerinizi rahatlatmakla kalmayacak aynı zamanda şişliğin inmesine yardımcı olacaktır.
Cildiniz kuru ve nem sorunu yaşıyorsanız salatalık maskesi cildinizi derinlemesine nemlendirecektir. Anti-aging etkisi sayesinde cildinize adeta yeniden doğmuş gibi bir hava katacaktır.
Uzmanların yaptığı açıklamalara göre salatalık , astringent kısaca büzücü etkisi sayesinde ciltteki genişlemiş gözeneklerin küçülmesini aynı zamanda doğal bir cilt ağartıcı özelliği sayesinde ciltte oluşan lekelerin yok olmasını sağlıyor. Salatalık mantar ve egzama rahatsızlıklarını iyileştirmede fayda sağlamaktadır. Kırışıklık oluşumunu engellerken cilde yenilik ve parlaklık sağlar.
Zamanla yıpranan canlılığını ve nemini kaybeden cilt solgun ve bitkin bir görünüm kazanır. Nemini kaybeden cilt kurur ve pul pul dökülmeye başlar. Bu tip sorunlara karsı nasıl bir salatalık maskesi yapabiliriz.

Salatalık Maskesi Tarifi

Malzemeler:

2 Tatlı kaşığı salatalık suyu,
1 adet yumurta (akı),
2 damla limon, Yarım tatlı kaşığı kil.

Hazırlama ve Uygulama: Tüm malzemeleri elde ettikten sonra bir kap bularak hepsini karıştırın ve cildinize uygulayın. Göz ve çevresine sürmemeye özen gösterin, haftada 2 kere uygulayabilirsiniz.
 
Üst