- Katılım
- 26 Ocak 2013
- Mesajlar
- 4,225
- Tepkime puanı
- 130
- Puanları
- 63
Cila: Pirinç ve bakır gibi metallerin dikkatle cilalanması gerekir. Bunları cilalamak için farklı ürünler de mevcuttur. Ancak aceleniz olduğunda, biraz soğan suyuyla bu metalleri parlatmak mümkün.
Yanıklar: Bir yeriniz yandığında, üstüne bir dilim soğan koyup beklemek acıyı dindirir.Boya kokusu: Soğan kesildiğinde oldukça güçlü bir koku emicidir. Evinizden çıkmayan boya kokusunu gidermek için, kestiğiniz soğanları odanın farklı yerlerine yerleştirin. Soğan kokusu odadan boya kokusundan çok daha hızlı bir biçimde kaybolur.Avokadoları muhafaza etmek: Avokadoları buzdolabında muhafaza etmenin en iyi yolu ikiye kesilmiş bir soğanla aynı buzdolabı torbasına koymaktır. Böylece, birkaç gün taptaze kalır. Bunun nedeni, soğanda bulunan sülfür bileşimleri olabilir. Soğan kestiğinizde ağlamanıza da aynı şey neden olur.
Kıymık: Elinize bir kıymık battığında, bir dilim soğanı kıymığın üstüne koyun biraz bekletin. Kolaylıkla dışarı çıktığını göreceksiniz.
Yanıklar: Bir yeriniz yandığında, üstüne bir dilim soğan koyup beklemek acıyı dindirir.Boya kokusu: Soğan kesildiğinde oldukça güçlü bir koku emicidir. Evinizden çıkmayan boya kokusunu gidermek için, kestiğiniz soğanları odanın farklı yerlerine yerleştirin. Soğan kokusu odadan boya kokusundan çok daha hızlı bir biçimde kaybolur.Avokadoları muhafaza etmek: Avokadoları buzdolabında muhafaza etmenin en iyi yolu ikiye kesilmiş bir soğanla aynı buzdolabı torbasına koymaktır. Böylece, birkaç gün taptaze kalır. Bunun nedeni, soğanda bulunan sülfür bileşimleri olabilir. Soğan kestiğinizde ağlamanıza da aynı şey neden olur.
Kıymık: Elinize bir kıymık battığında, bir dilim soğanı kıymığın üstüne koyun biraz bekletin. Kolaylıkla dışarı çıktığını göreceksiniz.