Mayis60FM - Şarkı Sözleri , Flatcast Tema

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

Sığla Yağı ve Faydaları?

Eylül

Administrator
Sayfa Yöneticisi
Katılım
26 Ocak 2013
Mesajlar
4,217
Tepkime puanı
124
Puanları
63
Tütsü ya da buhur isimleri ile de bilinen sığla yağı, çok uzun yıllardır kutsal ve tıbbi amaçlar için kullanılmaktadır. Mısır Medeniyeti’nde mumyalama
amacıyla kullanılan, daha sonra sağlık yararları keşfedilen sığla yağı nedir?


Uçucu yağların kralı olarak bilinen sığla yağı, geleneksel tıpta, yüzyıllardır bronşit ve astımı tedavi etmek için kullanılmıştır. Bazı kanser türleri ile savaşmaya da yardımcı olan sığla yağı, bugün, esas olarak aromaterapide zihni rahatlatmak, enerjiyi arttırmak ve cildi yaşlanmaya karşı korumak için kullanılmaktadır.

SIĞLA YAĞI NEDİR?

Mersin ve Muğla civarında yetişen, bilimsel adı Boswellia olan ve 300 yıla kadar yaşayan ağacın gövdesinden çeşitli tekniklerle elde edilen balzamın kaynatılması ve preslenmesiyle elde edilen yağdır. Antik dönemlerde, Kleopatra'nın sağlık iksiri olarak da bilinmektedir. O dönemlerde de tıp alanında kullanıldığına dair bilgiler vardır.

Sığla Yağının Faydaları Nelerdir?​

Antiseptik ve antibakteriyel özellikleri ile öne çıkan sığla yağı, insan vücudu için farklı alanlarda şifa sunan bitkisel yağ çeşitlerinden biridir. Zengin içeriğe sahip olan sığla yağının faydalarını sizler için araştırdık:
  • Antiseptik özelliklere sahip olan sığla yağı cildinizde oluşan yaraların iyileşmesini kolaylaştırıcı özelliğe sahiptir.
  • Sığla yağı; gastrit, ülser, reflü gibi çeşitli mide rahatsızlıklarının giderilmesinde etkilidir.
  • Sığla yağı, düzenli olarak tüketildiğinde sindirim sisteminin çalışmasına destek sağlıyor.
  • Antioksidan içeriği sayesinde sığla yağı, pankreas ve meme kanseri gibi hastalıkların riskini en aza indiriyor.
  • Osteoartrit ve romatoid artrit gibi rahatsızlıkların neden olduğu eklem iltihabını azaltmaya yardımcı oluyor.
  • Sığla yağı, sakinleştirici ve ferahlatıcı kokusu sayesinde solunum sistemini canlandırdığı ve güçlendirdiği biliniyor.
  • Sığla yağı düzenli tüketilmesi halinde vücudunuzdaki stres oranının azaltılmasında ve anksiyete, kaygı bozukluğu rahatsızlıklarının tedavisinde etkilidir.
  • Sığla yağı, bağılıklık sistemini uyarıcı etkisiyle hastalıklara karşı vücudunuzun direncinin artmasını sağlıyor.
  • Sığla yağı, cilde masaj yaparak uygulandığında cildin daha canlı ve sağlıklı görünmesinde etkilidir.
  • Sığla yapının antienflamatuar ve mantar önleyici özellikleri de bulunuyor.
  • Zararlı güneş ışınlarının cildinizde bıraktığı lekelerin giderilmesinde etkilidir.
  • Sığla yağı, enfeksiyon ve iltihabın vücuttan atılmasına destek sağlıyor.
  • Kokusu ile üst solunum yolu rahatsızlıklarının giderilmesinde etkili oluyor.
  • Sığla yağı, düzenli olarak tüketilmesi halinde vücudunuzda bulunan zararlı mikrop ve bakterilerin vücuttan atılmasını sağlıyor.
  • Sığla yağı basurda etkili mi’ sorusunu da sizler için cevaplayalım: Sığla yağının içeriğinde bulunan bileşenlerin hemoroid (basur) tedavisinde etkili olduğu biliniyor.

Sığla Yağının Zararı Var mı?​

Diğer bitkisel yağ çeşitlerinde olduğu gibi sığla yağını kullanırken de belirli noktalara dikkat edilmesi gerekiyor. İnsan vücudu için mucizevi faydalar sağladığı bilinen sığla yağını kullanırken abartılmaması önemlidir. Sığla yağını içerek tüketecekseniz yağı 1 veya 2 damla ölçüsünde içme suyuna ilave ederek tüketilmesi uygun olacaktır. Sığla yağının fazla miktarda tüketilmesi, bulantıya ve kusmaya neden olabilir. Hassas ciltlerde alerji yapabilen sığla yağı, kullanılmadan önce ufak bir bölgede test edilmesi yararlı olacaktır.

Sığla Yağı Nasıl Kullanılır?​

Vücut için birçok fayda sağlayan sığla yağını belirli miktarlarda içerek tüketebileceğiniz haricen cildinize masaj yaparak da uygulayabilirsiniz. Sığla yağını sabah ve akşam olmak üzere bir çay kaşığı oranında su ile karıştırarak tüketmeniz, sindirim ve bağışıklık sisteminizin çalışmasında etkili olacaktır. Aynı zamanda bir iki damla sığla ağacı ile cildinize düzenli olarak masaj yaptığınızda cildinizdeki lekelerin giderildiğini fark edeceksiniz.

En İyi Sığla Yağı Ürünleri Uygun Fiyat Seçenekleri ile Peynirci Baba Online Mağazamızda!

Bitkisel ürünler sektörünün önde gelen markaları tarafından üretilen en iyi sığla yağı ürünlerini en ucuz satış fiyatları ile Peynirci Baba online satış mağazamız üzerinden adresinize sipariş edebilirsiniz. Online mağazamızda bulunan ÖZEL YAĞLAR kategorisi içerisinden tercih ettiğiniz sığla yağı ürününü hemen satın alabilirsiniz.
 
Üst