- Katılım
- 26 Ocak 2013
- Mesajlar
- 4,225
- Tepkime puanı
- 130
- Puanları
- 63

Şerbetsiz İzmir Lokması İçin Gerekli Malzemeler
[*=left]1 kg un
[*=left]1 adet yaş maya
[*=left]1 çay kaşığı tuz
[*=left]1 çay kaşığı şeker
Şerbetsiz İzmir Lokması Yapılışı
Derin bir kaba unu, yaş mayayı, tuzu ve şekeri ekleyin. Ilık su ile hamur güzelce yoğurulur. Hamurun kabarması için yaklaşık 1 saat beklenir. Tavaya bol çiçek yağı konulur ve kızdırılır. Kızan yağa kaşık kaşık lokma olarak dökülüp pembeleşinceye kadar çevrilir. Pişenler bir kaba alınır. Çay eşliğinde sabah kahvaltısında güzelce yenir. Afiyet olsun.