Mayis60FM - Şarkı Sözleri , Flatcast Tema

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

Sarımsak Yağı Faydaları ve Zararları

Eylül

Administrator
Sayfa Yöneticisi
Katılım
26 Ocak 2013
Mesajlar
4,217
Tepkime puanı
124
Puanları
63
Sarımsak Yağı

Doğal antibiyotik olarak anılan, eski zamanlardan bu yana faydalarından "ölümsüzlüğün sırrı" olduğu bile söylenen bu güzelim yiyeceğin yağından ne kadar haberdarız, kendisi kadar yağı da pek faydalı.

Sarımsak Yağı Faydaları Nelerdir?

“Yiyecekler senin ilacın, ilaç senin yemeğin olsun. " Bu söz, Batı tıbbının babası olarak görülen eski Yunan hekim Hipokrat'a aittir ve kendisinin çeşitli tıbbi durumları tedavi etmek için sarımsak reçete ettiği bilinmektedir.
Modern bilim de, yakın zamanda sarımsak ve sarımsak yağının yararlı etkilerinin çoğunu doğrulayarak Hipokrat’ı haklı çıkardı:

Sarımsak nedir?

Bir soğanlı bitki türü olan sarımsak, yıllık bir bitkidir. Doğada yabani ortamdayetişmeyen sarımsak için bir kültür bitkisi diyebiliriz. Germanyum ve selenyum bakımından zengin topraklarda yetişen sarımsak bitkisi Türkiye'de en fazla Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde yetişmektedir. Raf ömrü uzun olan sarımsağın kokusu da oldukça keskindir.
Sarımsak içerik bakımından başında % 84.09 su, %13.38 organik madde, %1.53 inorganik madde içerir. İçeriğinde ayrıca, 33 çeşit kükürt bileşiği, 17 çeşit aminoasit (bunlara vücut tarafından doğrudan sentezlenmeyip, gıdalarla alınması gereken aminoasitlerin tümü dahildir), germanyum, çinko, A, B1 ve C vitaminleri bulunmaktadır.

Sarımsak Yağının Faydaları

Sarımsak, güçlü tıbbi özelliklere sahip bileşikler içerir
Düşük kalorili olmasının yanı sıra oldukça besleyicidir
Soğuk algınlığı dahil birçok hastalıkla savaşabilir
Sarımsaktaki aktif bileşikler kan basıncını azaltabilir
Sarımsak, alzheimer hastalığını ve demansı önlemeye yardımcı olabilecek antioksidanlar içerir
Sarımsak içeren takviyeler atletik performansı geliştirilebilir
Sarımsak yemek, vücuttaki ağır metallerin detoksifikasyonuna yardımcı olabilir
Sarımsak kemik sağlığını iyileştirebilir

Ev yapımı sarımsak yağı tarifi

25 diş büyükçe sarımsak

4 çay bardağı zeytinyağı (Bulabildiğiniz en doğalı)

Sarımsakların kabuklarını soyun ve ardından her dişi bıçağın yan tarafıyla yavaşça ezin. Hafifçe ezdiğiniz sarımsakları cam, ağzı hava almayacak şekilde kapanabilen bir kavanoza aktarın, üzerine de 4 çay bardağı kadar zeytinyağını ilave edin ve kapağını kapatın. Ardından güneş görebileceği bir yerde (pencere önü gibi) kavanozu 15-20 gün bekletin. Bu süre içinde günde bir kez kavanozu çalkalamayı, 2-3 günde bir de kapağını açıp temiz bir tahta kaşıkla karıştırmayı unutmayın. 15-20 günün ardından yağınızı temiz bir tülbentten geçirin, içindeki sarımsakları bir kenara alın ve güneşe doğrudan maruz kalmayacak kahverengi cam şişelerde saklayın. Dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz.

Sarımsağın zararları nelerdir?

Her şeyin fazlasının zarar olduğu gibi sarımsağında fazlası zararlı olabilir. Aşırı tüketildiğinde mide de ağrı ve ciltte kaşıntı ile karşılaşılmıştır.
Aşırı tüketim sonucunda halsizlik ve baş ağrısı gibi sorunlar ortaya çıkar.
Kan inceltici özelliğinden dolayı, kan inceltici ilaç kullanan hastalar kesinlikle doktorlarına danışmadan kullanmamalıdırlar.
Bazı uzmanlar doğum kontrol haplarının etkisini azalttığını ileri sürmektedirler.
 
Üst