- Katılım
- 26 Ocak 2013
- Mesajlar
- 4,225
- Tepkime puanı
- 130
- Puanları
- 63

[h=3]Malzemeler:[/h]1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 fiske tuz
1/4 paket yaş maya
Aldığı kadar un
İçi İçin:
Dövülmüş ceviz içi (fındık da olabilir)
Şerbeti İçin:
3,5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
1 – 2 damla limon suyu
[h=3]Yapılışı:[/h]Öncelikle şerbeti hazırlayın ve soğumaya bırakın.
Bir kapta süt, yoğurt, sıvı yağ, yumurta, tuz ve mayayı elinizle karıştırın.
Sonra yavaş yavaş unu ekleyin. 15 – 20 dk. kadar dinlendirin.
Hamuru 10 parçaya bölün.
Her 10 parçayı da 5′e bölün ve mısır nişastası yardımıyla yemek tabağı büyüklüğünde açın.
5 taneyi üstüste koyun ve büyüterek açın, sonra sıkıca rulo yapın.
Rulodan yaklaşık 1 cm.’lik parçalar kesin.
Kestiğiniz parçalar, zeminde düz duracak şekildeyken üstüne bastırıp biraz açın.
İçerisine dövülmüş ceviz koyun ve poğaça gibi kapatın.
Tepsiye dizdiğiniz midye şekilli tatlının üzerine erimiş tereyağı – sıvı yağ karışımı sürün ve 180 – 190 derecede kızarana kadar pişirin.
Tatlı sıcak – şerbet soğuk olacak şekilde şerbetleyin.
Afiyet olsun…