Mayis60FM - Şarkı Sözleri , Flatcast Tema

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

Menfaat üzerine kurulan herşey, yıkılmaya mahkumdur

MayıS

Sayfa Yöneticisi
Katılım
27 Ocak 2013
Mesajlar
1,303
Tepkime puanı
51
Puanları
48


Zalimliğiyle ünlü bir Kral, idam cezası verdiği iki mahkumdan birinin canını kendisini çok eğlendirecek bir yolla bağışlamak ister.Sonra iki darağacı kurdurur ve mahkumlardan ikisinede,omuzlarına basacakları, ve güvenebilecekleri birer kişi çağırmalarını ister.Birtaraftanda ülkenin bilge kişisini de kendince sınamak istemiştir.Bu yüzden herşey hazır olduğunda yanıbaşına oturtmuştur yaşlı bilgeyi.Sonrasında mahkumlar kendi seçimleri ve istekleriyle çağırdıları kişilerin omuzlarına basar ve boyunlarına ipler geçirilir...
Mahkumkardan biri çok güçlü kuvvetli birini çağırmıştır.Diğeri ise kendisinden daha cılız olan arkadaşını çağırmıştır ve onun omuzlarına basmaktadır.Kral tam o anda sorar yaşlı bilgeye. - "Hadi şimdi göster hünerini.Sence önce kim yıkılacak?Güçlü olanmı? Yoksa şu cılız olanmı?" - Yaşlı bilge kendinden emin cevap verir.-"Güçlü olan çok sürmez yıkılır efendim.Diğer cılız olan ise ölse yıkılmaz.Cılız olanın omuzlarına basan mahkum canını kurtaracaktır.-"
İlk saatlik çok çekişmeli geçen ölüm kalım savaşında, güçlü adam yıkılıverir en sonunda.Ve onun omuzlarına basan mahkum darağacı da can verir.Kral şaşkın bir halde sorar yaşlı bilgeye.-"Nasıl oldu da şu cılız adamın galip geleceğini bildin? Sen gerçek bir bilgesin-"Yaşlı bilge yerinden kalkmış sevinç içinde arkadaşına sarılan ve canını kurtaran mahkuma bakar ve Kral'a şöyle der.-"Bunu bilmemin bilge olmakla alakası yoktur.İki mahkum darağacına çıkarılmadan önce onları dikkatle izledim.Kendi istekleriyle çağırdıları adamlar yanlarına geldiler.Biri çağırdığı güçlü adama bir kese altın verdi.Belliki parasıyla tutmuştu onu, canını kurtarabilmek için.Bunun için o adamın güçlü vücudunun kafi geleceğini düşünüyordu.Diğeri ise uzun uzun sarıldı arkadaşına.Birlikte gözyaşı döktüler.Sonra o cılız adam yeminler etti arkadaşına.Ölsem yıkılmam diye.Gerçek birer arkadaş olduklarını anladım o anda... Ben sadece menfaat üzerine kurulan şeylerin çok uzun sürmeyeceğini bildim efendim...
Unutmayalımki
"-Menfaat üzerine kurulan herşey, yıkılmaya mahkumdur...

Suat Özge
🌼
 

mazidenbiri

Member
Katılım
18 May 2020
Mesajlar
74
Tepkime puanı
36
Puanları
18
:) son satıra uydurabilmek için uydurulmuş bir hikaye. Cümle doğru ama hikaye biraz saçma. Ölmek üzere olan mahkum bir kese altını nerden bulmuş? Bilge aynı anda ikisini de takip etmiş :) ayrıca bilge nasıl anladığını neden açıklamış ki? Kendi ağzıyla bilge olmadığını ıspatlamış sanki :)
 
Üst