- Katılım
- 26 Ocak 2013
- Mesajlar
- 4,225
- Tepkime puanı
- 130
- Puanları
- 63
Menengiç kahvesi harika bir gençlik iksiridir. Diğer ismiyle çitlenbik olarak kahve olarak bilinir. Yıllardır kullanılan şifalı bitkilerden biridir. Öncelikle toplanıp güneşte kurutulur, koyu bir rengi alıncaya kadar kavrulur ve macun kıvamını alır. Mükemmel lezzette olan şifalı bir kahve olarak tüketilir. Tadı son derece hafiftir ve içimi oldukça keyiflidir. Yaşlanmayı geciktiren menengiç kahvesini evinizde bulundurabilir ve istediğiniz zaman hazırlayıp içebilirsiniz. İçinde bulunan E vitamini sayesinde yaşlanma karşıtıdır. Çinko, bakır, potasyum ve sodyumu da barındıran menengiç kahvesi mutlaka içilmesi gereken bir lezzettir.
Menengiç Kahvesi Faydaları
Menengiç kahvesinin faydaları saymakla bitmez. Geçmeyen öksürükler için tedavi edici özelliği vardır. Balgam söktürür ve özellikle kış aylarında tüketilmesi gerekir. Bununla birlikte çağımızın en korkunç hastalıklarından biri olan kansere karşı da koruyucu önlem alan bir bitkidir. Nefes açar, göğsü yumuşatır ve solunum yolarının tedavisinde kullanılır. Yaraları tedavi eder. Ayak terlemelerini önler. Böbrek kumlarınızdan şikayetiniz varsa menengiç kahvesi buna da çözüm getiriyor. Böbrek kumlarını dökmeye yarayan özelliği vardır. Antiseptik özelliği sayesinde mikropların ölmesine yardımcı oluyor.
Mide ağrılarına iyi gelir, ses tellerinde olan çatallığı yok eder. Kalp yetmezliği riskini azaltır ve damar sertliğine karşı koruyucudur. Yağlı bir içecektir ve yüksek E vitamini doymamış yağ asidi düzeyi ile kandaki kolestrolü düşürmeye yardımcı olur.
menengiç kahvesi tarifi
Menengiç kahvesi sütle yapılan bir içecektir. 1 fincan süt için 1 tatlı kaşığı menengiç kahvesi yeterli olacaktır. Süt henüz soğukken içine koyup ocakta sürekli karıştırarak kahvenin erimesini sağlayalım. Kaynadıktan sonra içine arzuya göre şeker ekleyip sıcak olarak içebilirsiniz. Bu şifalı içeceği evinizden eksik etmeyin.
Menengiç Kahvesi Faydaları
Menengiç kahvesinin faydaları saymakla bitmez. Geçmeyen öksürükler için tedavi edici özelliği vardır. Balgam söktürür ve özellikle kış aylarında tüketilmesi gerekir. Bununla birlikte çağımızın en korkunç hastalıklarından biri olan kansere karşı da koruyucu önlem alan bir bitkidir. Nefes açar, göğsü yumuşatır ve solunum yolarının tedavisinde kullanılır. Yaraları tedavi eder. Ayak terlemelerini önler. Böbrek kumlarınızdan şikayetiniz varsa menengiç kahvesi buna da çözüm getiriyor. Böbrek kumlarını dökmeye yarayan özelliği vardır. Antiseptik özelliği sayesinde mikropların ölmesine yardımcı oluyor.
Mide ağrılarına iyi gelir, ses tellerinde olan çatallığı yok eder. Kalp yetmezliği riskini azaltır ve damar sertliğine karşı koruyucudur. Yağlı bir içecektir ve yüksek E vitamini doymamış yağ asidi düzeyi ile kandaki kolestrolü düşürmeye yardımcı olur.
menengiç kahvesi tarifi
Menengiç kahvesi sütle yapılan bir içecektir. 1 fincan süt için 1 tatlı kaşığı menengiç kahvesi yeterli olacaktır. Süt henüz soğukken içine koyup ocakta sürekli karıştırarak kahvenin erimesini sağlayalım. Kaynadıktan sonra içine arzuya göre şeker ekleyip sıcak olarak içebilirsiniz. Bu şifalı içeceği evinizden eksik etmeyin.