- Katılım
- 26 Ocak 2013
- Mesajlar
- 4,225
- Tepkime puanı
- 130
- Puanları
- 63
LEYLAK YAĞI NASIL YAPILIR?
Topladığınız leylak çiçeklerini, ince dallarından kopararak ayırın.
Genişçe bir cam kasenin üzerine temiz tülbent yerleştirin.
Dallarından ayırdığınız minik leylak çiçeklerini tülbentin üzerine koyun ve üzerine iki bardak su ilave edin. Leylak çiçeklerinin tamamen suyun içinde olduğundan emin olun.
Kabın ağzını kapatarak 1 gece boyunca bekleyin.
Ertesi gün, tülbendi uçlarından birleştirerek içindeki leylakla birlikte kabın içinden alın ve tülbendin ağzını bağlayın.
Kapta kalan suyu bir tencereye alarak iyice kaynatın.
İçi leylak çiçeği dolu ağzı bağlı tülbendi kaynamış suyun içine yerleştirin ve 1 saate yakın süreyle daha kaynatmaya devam edin.
Kaynama işleminde sonra tencereyi içindeki malzemelere hiç dokunmadan soğumaya bırakın.
Karışımı bir şişeye doldurun ve içine 5 damla gliserin damlatın.
Karışımı sıkı bir şekilde çalkalayın ve serin bir ortamda muhafaza edin.
Dilerseniz, tüm bu işlemi, karışıma zeytinyağı ekleyerek de gerçekleştirebilirisiniz.
Topladığınız leylak çiçeklerini, ince dallarından kopararak ayırın.

Genişçe bir cam kasenin üzerine temiz tülbent yerleştirin.
Dallarından ayırdığınız minik leylak çiçeklerini tülbentin üzerine koyun ve üzerine iki bardak su ilave edin. Leylak çiçeklerinin tamamen suyun içinde olduğundan emin olun.
Kabın ağzını kapatarak 1 gece boyunca bekleyin.
Ertesi gün, tülbendi uçlarından birleştirerek içindeki leylakla birlikte kabın içinden alın ve tülbendin ağzını bağlayın.
Kapta kalan suyu bir tencereye alarak iyice kaynatın.
İçi leylak çiçeği dolu ağzı bağlı tülbendi kaynamış suyun içine yerleştirin ve 1 saate yakın süreyle daha kaynatmaya devam edin.
Kaynama işleminde sonra tencereyi içindeki malzemelere hiç dokunmadan soğumaya bırakın.
Karışımı bir şişeye doldurun ve içine 5 damla gliserin damlatın.
Karışımı sıkı bir şekilde çalkalayın ve serin bir ortamda muhafaza edin.
Dilerseniz, tüm bu işlemi, karışıma zeytinyağı ekleyerek de gerçekleştirebilirisiniz.