Mayis60FM - Şarkı Sözleri , Flatcast Tema

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

Kuşburnu Çekirdeği Yağı ve Faydaları

Eylül

Administrator
Sayfa Yöneticisi
Katılım
26 Ocak 2013
Mesajlar
4,217
Tepkime puanı
124
Puanları
63
Kuşburnu Çekirdeği Yağı Hangi Vitaminleri ve Neleri İçeriyor?


Kuşburnu çekirdeği yağında Provitamin A (Çoğunlukla beta-karoten) bulunmaktadır. Bunun yanında bir miktar tretinoin (all-trans retinoik asit) içermektedir. E vitamini ve D vitamini yanında, %40-50 oranında linoleik asit, omega 6 ve omega 3 esansiyel yağ asitlerini içermektedir. Bu sayede yağda çözünen vitaminler açısından zengindir.

Kuşburnu meyvesi bol miktarda C vitamini içerse de bilinenin aksine kuşburnu çekirdeği yağında C vitamini oranı çok düşüktür. Çünkü C vitamini suda çözünen yağda çok az ya da hiç çözünmeyen bir yağdır. Kuşburnu yağı temel yağ asitleri bakımından, özellikle de oleic, palmitic, linoleic ve gamma linolenic asitler bakımından zengin olması bunu sağlar. Bunun yanında F vitamini ve EFA adlı temel yağı da barındırmaktadır ve bu yağ asidi cilt tarafından emildiğinde prostaglandinlere dönüşerek hücre yenilenmesini desteklemektedir.
Kuş Burnu Yağı Cilde Faydaları neler?

• Nemlendirme


Kuşburnu yağı içeriğindeki mineral, vitamin ve bolca bulunan Linoleik asit sayesinde sebum dengesini bozmadan size mükemmel bir nemlendirme sağlar. Bunun yanında cilt üzerinde gözenekleri tıkamayan bir bariyer oluşturarak cildinizi nem kaybına karşı uzun süre korur ve bunu yaparken yağlı bir his bırakmaz. Son derece kolay absorbe olan (emilen) kuru yağ tipinde bir kıvamı vardır.

• Kırışık karşıtı bakım

İçeriğindeki A, D ve E vitaminleri, linoleik asit, tretinoin ve diğer esansiyel yağlar sayesinde yaşlanma belirtilerine karşı cildinizi destekler, kırışıklık görünümüne karşı savaşır, cildin genç görünmesine, tazelenmesine yardımcı olur. sadece soğuk pres saf Kuşburnu Çekirdeği yağı içerir. Retinol, Omege 3, Omega 6, A, E ve C vitaminlerini ihtiva eder. Yaşlanma belirtilerine karşı bakım yapmaya yardımcı olur.

• Gözenek sıkılaştırıcı ve toparlayıcı etki

Nemlendirici ve anti-age etkileri ile beraber genişlemiş gözenekler üzerinde sıkılaştırıcı toparlayıcı etkiye sahiptir.

• Cilt düzensizliklerini önlemeye yardımcı olur.

Cilt yüzeyinde çevresel etkiler, kirlenme ve yağ salınımında tıkanan gözenekler, sivilce oluşumunu engeller.

Cildin en üst katmanını bir arada tutan şeylerden birisi de sebum dediğimiz doğal yağ salgımızdır. Sebum salgısının kalitesi düştüğü zaman cildin bu yenilenme süreci bozulmaya ve aksamaya başlar.

• Yumuşak peeling etkisi

Cildin en üst katmanını bir arada tutan şeylerden birisi de sebum dediğimiz doğal yağ salgımızdır. Sebum salgısının kalitesi düştüğü zaman cildin bu yenilenme süreci bozulmaya ve aksamaya başlar. Kuşburnu yağı size cildin yenilenme sürecinde yaşanan aksaklıkları giderme konusunda yardımcı olur.

Kuşburnu Yağı Nasıl Kullanılır?

Soğuk sıkım Kuşburnu yağını saf olarak birkaç damla halinde temiz cildinize özellikle geceleri uygulayabilirsiniz. Bunun yanında diğer sabit yağlar ve uçucu yağların etkilerinden yararlanarak farklı bakım rutinlerine yönelik karışımlar hazırlayabilirsiniz.
Bunun için cildinizin özelliklerine göre uygun ilave sabit yağ ve uçucu yağ seçimini şöyle yapabilirsiniz:

• Leke problemi yaşayan kuru ve normal bir cildiniz varsa, bir miktar kayısı çekirdeği yağı ekleyebilirsiniz. Dilerseniz ölmez çiçek uçucu yağı ile leke görünümü karşıtı etkinliği daha da arttırmak elinizde.

• Yağlanma, tıkanan gözenekler, sivilceli görünüme eğilim ve pürüzlenme sorunu yaşıyorsanız, argan yağı ilave edebilir ve 10 ml karışıma 2 damla kadar Tea Tree oil (çay ağacı uçucu yağı) ekleyebilirsiniz.

• Çatlak oluşumuna karşı tedbirli olmak istiyorsanız, kantaron ya da badem yağı ile karıştırarak, ilave günlük uçucu yağı ile de etkinliğini arttırabilirsiniz.

• Yaşlanma etkilerine karşı bakım sağlayıp, kırışıklıklarınızın görünümünü azaltmayı hedefliyorsanız kuşburnu yağı ile, argan yağını karıştırabilir ve ölmez çiçeği ve günlük uçucu yağı ekleyebilirsiniz. Bu sayede hem iyi bir nemlendirici etki, kızarıklık ve kırışıklık görünümüne karşı da harika bir destek sağlamış olursunuz.
 
Son düzenleme:
Üst