Mayis60FM - Şarkı Sözleri , Flatcast Tema

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

Kültür Sanat Nisan'da da Hız Kesmiyor

Eylül

Administrator
Sayfa Yöneticisi
Katılım
26 Ocak 2013
Mesajlar
4,217
Tepkime puanı
124
Puanları
63


Kim Bedava Honda Civic İstemez ki?
Haftanın En Çok Satan Saat Modellerini Kaçırmayın


Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri Nisan ayında da hız kesmeden devam edecek.

Hem Kültür Sanat Merkezi'nde hem de Şehir Tiyatrosu'nda gerçekleşecek konserden tiyatroya, söyleşilerden panellere kadar pek çok etkinlik, yine her yaştan ve her zevkten insana hitap edecek.


MİMAR SİNAN ETKİNLİKLERLE ANILACAK

Etkinlikler hakkında bilgiler veren Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan, her ay gerçekleştirilen kültür sanat etkinliklerinin Nisan ayında da artarak devam edeceğini belirtti. Durukan, konuşmasına şöyle devam etti: "Nisan ayındaki en önemli etkinliğimiz, Cumhurbaşkanımızın himayelerinde ulusal ve uluslararası platformda gerçekleştirdiğimiz Mimar Sinan'ı anma etkinlikleri olacak. Bu yılki Mimar Sinan'ı anma etkinliklerini 8-9- 10 Nisan'da gerçekleştireceğiz. Bu konuda önemli çalışmalar yapmış akademisyenler ve bilim adamları Kayseri'ye gelip Mimar Sinan'la ilgili görüşlerini paylaşacaklar. Bu etkinliğimizi biraz daha sosyal boyuta taşımak için 9 Nisan günü saat 19.30'da Büyükşehir Belediyesi'nin halkımıza yeni kazandırdığı 1300 kişilik Kültür ve Sanat Merkezi'mizde Tuluyhan Uğurlu bir konser gerçekleştirecek. Tuluyhan Uğurlu'nun piyanosuna doğu sazları da eşlik edecek ve Mimar Sinan için bestelenmiş birkaç eseri de burada seslendirecek."

NİSAN'DA 'ERCİYES BULUŞMALARI' VAR

Nisan ayında gerçekleşecek bir başka etkinliğin Erciyes Buluşmaları olacağını belirten Durukan, "26-27 ve 28 Nisan'da bu yıl ikincisini gerçekleştireceğimiz Erciyes Buluşmaları'nda konumuz, 2023 Türkiye Vizyonunda Kayseri Sanayisi olacak. Bu konuda önemli çalışmalar yapmış ekonomistler, yazarlar, işadamları Kayseri'ye gelecek ve Kayseri sanayisinin 2023 vizyonunda nerede olacağını konuşacaklar" dedi.

MERDİVEN VE MASAL DÜNYASINA YOLCULUK SAHNELENECEK

Tiyatro oyunları ile de Nisan ayı kültür sanat etkinliklerinin renkleneceğini ifade eden Durukan, "Her ay olduğu gibi Nisan ayında da Cuma günleri büyükler için Pazar günleri ise çocuklar için tiyatro oyunlara sahneye koyacağız. Bu ayki büyük oyunumuz Merdiven, çocuk oyunumuz ise Masal Dünyasına Yolculuk olacak" diye konuştu.

HEM HALK MÜZİĞİ HEM TASAVVUF MÜZİĞİ KONSERİ

Nisan ayı etkinliklerinde konserlerin de yer alacağını söyleyen Durukan, "13 Nisan Cumartesi günü Karacaoğlan'ın anıldığı Türk Halk Müziği konserimiz ve 20 Nisan Cumartesi günü ise Kutlu Doğum haftası çerçevesinde tasavvuf müziği konserimiz gerçekleşecek" dedi.

Etkinliklere tüm Kayseri halkını davet eden Durukan, etkinliklerin tamamının her zaman olduğu gibi yine ücretsiz olacağını sözlerine ekledi.

İŞTE ETKİNLİK TAKVİMİ

05-12-19 -26 Nisan - Büyük oyunu 'Merdiven' (saat 20.00) - Şehir Tiyatrosu

07-14-21-28 Nisan - Çocuk oyunu 'Masal Dünyasına Yolculuk' (saat 13.00) Şehir Tiyatrosu

08-09- 10 Nisan - Mimar Sinan Günleri

13 Nisan Cumartesi - Türk Halk Müziği Konseri (saat 20.00) - Kültür Sanat Merkezi

20 Nisan Cumartesi - Tasavvuf Müziği Konseri (saat 20.00) - Şehir Tiyatrosu

26-27-28 Nisan - Erciyes Buluşmaları, 2013 Vizyonunda Kayseri Sanayisi - KAYSERİ


 
Üst