Mayis60FM - Şarkı Sözleri , Flatcast Tema

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

Kenevir (Esrar) Yağı Faydaları zararları?

Eylül

Administrator
Sayfa Yöneticisi
Katılım
26 Ocak 2013
Mesajlar
4,217
Tepkime puanı
124
Puanları
63
Kenevir Nedir?


kenevir, Orta Asya’da doğdu, ancak bugün dünya çapında yayıldı. Amerika Birleşik Devletleri’nde, kontrollü kullanılan bir maddedir ve Schedule I ajanı olarak sınıflandırılır; bu, kötüye kullanım olasılığını artıran bir ilaç anlamına gelir. Kenevir bitkisi kannabinoidler adı verilen reçine içeren bir psikoaktif bileşik üretir.

Kenevir tohumlarından elde edilen kenevir yağı sağlık açısından birçok faydası bulunuyor. Kenevir yağının ciltten saça kadar tercih edilme sebebi nedir, kenevir yağının ne gibi faydaları bulunuyor ve zararları nelerdir?

Kenevir halk arasında uyuşturucu bir madde olarak bilindiği için çoğu ülkelerde yetiştirilmesi yasaktır. Kenevir yağının son yıllarda sağlığa olan faydaları ortaya çıkınca ülkede yetiştirilmesi de serbest hale gelmeye başladı. Bugüne kadar zararlı bilinen kenevir yağının sağlığa ne gibi faydaları var?

Kenevir terimi, trikomlar olarak bilinen güçlü, yapışkan bezler için yetiştirilen kenevir, sativa bitkisini tanımlamak için kullanılır. Bu trikomlar, psikoaktif özellikleri ile en çok bilinen kannabinoid olan yüksek miktarda tetrahidrokanabinol (THC olarak adlandırılır) içerir.

Kenevir, yağı ve topikal merhemler gibi endüstriyel kullanımlar için yaygın olarak yetiştirilen, ayrıca giyim, inşaat, kağıt, elyaf ve daha fazlası için kullanılan ve daha çok büyüyen bir bitkidir.

endüstriyel kullanımlar için yaygın olarak yetiştirilen, ayrıca giyim, inşaat, kağıt, elyaf ve daha fazlası için kullanılan ve daha çok büyüyen bir bitkidir.

Esrar suistimalinin tehlikeleri konusundaki endişeler, Amerika Birleşik Devletleri’nde 1930 ve 1940’larda ki diğer birçok ülkede tıbbi kullanım için kannabinoidlerin yasaklanmasına yol açmıştır. Tedavi edici değeri tekrar anlaşılıncaya kadar onlarca yıl aldı ve şimdi bile kullanımı oldukça kısıtlı.

Kenevir Yağı Nedir?

Kenevir bitkisinin tohumları yüksek ısıya maruz kalmadan sıkılmasıyla elde edilen yağdır. Gıdaların hazırlanmasında ve pişirilmesinde kullanılabilir. Sağlık için zararlı olan doymuş yağları az miktarda içerir ve besin değeri yüksektir.

Kenevir (Esrar) Yağı Tarihçesi ve İlginç Gerçekleri ?

ABD Ulusal Tıp Kütüphanesine göre, tıbbi amaçlar için esrar kullanımı en az 3,000 yıl öncesine dayanmaktadır. Batı tıbbına 1840’larda W.B. İngiliz Doğu Hint Adaları için Hindistan’da çalışırken tıbbi özelliklerini öğrenen bir cerrah olan O’Shaughnessy, analjezik, yatıştırıcı, anti-enflamatuar, anti-spazmodik ve anti-konvülsan etkilerinden dolayı faydalı olduğunu öğrendi.

1937’de ABD Hazine Bakanlığı, esrarın tıbbi kullanımı için gram başına 1 dolar ve eğlence amaçlı kullanım başına 100 dolarlık bir vergi uygulayan Marihuana Vergi Yasası’nı yürürlüğe koydu. Bu, esrar reçetesi için özel bir vergi ödemek zorunda olmayan doktorlar tarafından karşılanmış, bunları elde etmek için özel sipariş formları kullanmış ve profesyonel kullanımını ayrıntılı olarak kaydetmiştir. Amerikan Tabipler Birliği, esrarın zararlı etkilerinin kanıtlarının sınırlı olduğuna ve eylemin tıbbi değerine yönelik daha fazla araştırmayı önleyeceğine inanıyordu.

1942 yılına gelindiğinde, esrar, zarar verme potansiyeli konusundaki ısrarlı endişeler nedeniyle ABD reçeteli ilaçlar listesinden çıkarıldı. 1951’de Kongre, ilk kez uyuşturucu ilaçlarla esrar içeren Boggs Yasasını kabul etti. 1970 yılında, Kontrollü Maddeler Yasası’nın geçmesiyle birlikte esrar, bir ilaç olarak sınıflandırılmamış ve kabul edilmiş herhangi bir tıbbi kullanım sağlanmamıştır.

1978 yılında kurulan Psikiyatri Araştırma Programı kapsamında, esrar dağılımı hasta durumuna bağlı olarak yapıldı, ancak bu program 1992’de sona erdi. Şimdi, tıbbi kullanım için 25 eyalette yasal.

Kenevir Yağının Faydaları?

  • Stres ve Anksiyeteyi Azaltır
  • İştahı Düzenler
  • Göz Sağlığını Destekler
  • Ağrıları Azaltır
  • Kalp Sağlığını Düzenler
  • Cildi Korur
  • Kanseri Önler

Kenevir Yağının Zararları?
Her ne kadar CBD genellikle güvenli olarak kabul edilse de, bazı kişilerde ishal ve yorgunluk gibi olumsuz reaksiyonlara neden olabilir. Ayrıca bazı ilaçlarla da karışabilir.
 
Son düzenleme:
Üst