Mayis60FM - Şarkı Sözleri , Flatcast Tema

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

İnsan yaralarıyla büyür

MayıS

Sayfa Yöneticisi
Katılım
27 Ocak 2013
Mesajlar
1,303
Tepkime puanı
50
Puanları
48
Dedesi doğum gününde bir muhabbet kuşu alır torunu Hasan'a fakat kuş okadar huysuzdur ki.
Sürekli küçük çocuğun elini ısırır durur.Gagasıyla attığı güçlü ısırık darbeleri yara içinde bırakmıştır Hasan'ın parmaklarını.
Can acısıyla dedesinin yanına koşar bir gün ve parmaklarını gösterir. Dedesi ise gülümseyerek,
-"İnsan yaralarıyla büyür evlat. Sen aldırma bu yaralara.Geçer gider bunlar. Önemli olan sevdinmi sarı kuşun Limon'u?O seni sevdimi? -" deyince çocuk gülerek kuşu Limon'u çok sevdiğini anlatır dedesine. Fakat kuş Hasan'a alışana kadar, narin parmaklarında birçok yara açmıştır.
Birbirlerine fazlasıyla alışmışlardır.Fakat hırçın kuş yinede arada sırada gaga darbeleriyle parmaklarında yaralar açar küçük çocucuğun. Hasan da her defasında dedesinin yanına gidip kuşu şikayet eder. Dedesi ise yine her zamanki gibi,
-"İnsan yaralarıyla büyür oğlum.Aranızdaki sevgiye zeval gelmesin-" der.Kuş aylar sonra okadar alışmıştırki küçük sahibine, Hasan onu kafesten çıkarsada eline konup hiç kaçmamaktadır.Fakat bir gün kafesindeki yemliğini dağıtıp dökünce Hasan biranda okadar sinirlenir ki. Bağırır çağırır çok sevdiği kuşuna.Hemde dakikalarca. Muhabbet kuşu kafesinde bir köşeye siner o an. Gece boyunca bir defa bile ötmez. Hasan ise sabah uyandığında doğruca kafese koşar. Bir bakarki çok sevdiği kuşu Limon cansız bir halde kafeste yatmaktadır.Doğruca gözyaşlarıyla dedesinin yanına koşar. Dedesi kuşu eline alıp baktığında gerçekten de öldüğünü anlamıştır.Torununa neler olduğunu sorduğunda, Hasan bir akşam önce kuşu Limon'un yemliğini döktüğünü ve bu yüzden biraz kızıp bağırdığını anlattığında dedesi herşeyi anlamıştır. Torununun elini avucuna alır ve şöyle der:
-"Yaralamışsın onu evlat.

-"der.Hasan ise hüngür hüngür ağlayarak,
-" Hani ufak tefek yaralardan bir şey olmazdı? - "diye sorunca, dedesi hüzünle bakar torununa ve şöyle der:
-" Muhabbet kuşları küsünce ölürler.Onu küstürmüş, sevginizi yaralamışsın.İnsan yaralarıyla büyür evlat... Sevgi ise yaralanınca iyileşmez...
Ölür-"

Yazar Suat Özge
 
Üst