Mayis60FM - Şarkı Sözleri , Flatcast Tema

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

İĞDE AĞACI

MayıS

Sayfa Yöneticisi
Katılım
27 Ocak 2013
Mesajlar
1,303
Tepkime puanı
51
Puanları
48
1608599581219.png




Yabani hayvanların doğada besin bulabilmelerinin ne kadar önemli olduğu malum.. Besin bulamadıkları ve barınamadıkları yerlerde onlarda durmazlar... İğde ağacı hem bir çok kuş ve yabani hayvana besin temin eder, hem de kışın bir barınak olur.. Ayrıca iğde ağacının meyvelerini insanlarda severek yerler ve bir çok faydası da vardır.. Bir de arılar ve evcil hayvanlar için de besin kaynağıdırlar..
Anadolu'da bir çok yerde ormanlar ve doğal bitki örtüsü büyük oranda tahrip edilmiş.. Ağaçlandırma yapılan yerlerde de çoğunlukla bir iki tür iğne yapraklı dikiliyor..













Doğanın ve yaban hayatının kıymetini; doğa ile iç içe olanlar anlayabilir! Avcılar! Doğa severler! Yaban hayatı tutkunları! Arıcılar! Çobanlar! Haydin bu sefer
de ağaç dikmek için dağlara, meralara gidelim...








İğde, akasya gibi ağaçlar dallarından üreyebildiği için, bir ağacı budayarak para harcamadan bir çok fidan elde etmiş olursunuz.. 40-50cm genç dallardan çubuklar kesip, onları yarısına kadar toprağa gömmeniz yeterli. Biraz nemli ve topraklı bir yere dikerseniz çok daha çabuk büyürler..
Sahil kısımlarında ve ılıman-nemli, bitki örtüsü yoğun kısımlarda iğdenin ya da başka ağaçların önemi pek anlaşılmayabilir. Ama yükseklerde ve iç kısımlarda, soğuk ve kurak yerlerde, ağacın az olduğu yerlerde bir tek ağacın, çalının da önemi büyük.. İğde ağacı da tam kurak ve soğuk-sıcak yerlerin ağacı..









Unutmayalım! Ne ekersek, onu biçeceğiz. Ne dikersek onun meyvesini alacağız...






44Sen ve 43 diğer kişi
 
Üst