Mayis60FM - Şarkı Sözleri , Flatcast Tema

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

HİNT YAĞI

Eylül

Administrator
Sayfa Yöneticisi
Katılım
26 Ocak 2013
Mesajlar
4,217
Tepkime puanı
124
Puanları
63
HİNT YAĞI


geçmişten günümüze kadar faydalı olarak bilinen bir yağdır. Hint yağı özellikle ülkemizde güzellik amaçlı kullanılmaktadır. Ancak son zamanlarda Hint
yağının yeni faydaları otaya çıkmıştır. Hint yağı faydaları, Hint yağının sağlığımıza ne gibi faydaları vardır

Hint yağı bitkisinin tohumlarından elde edilerek çıkartılan bir yağdır. Bu yağ sarı renkli bir yağdır. Ve görünüş itibariyle ayçiçeği yağına benzer.

Hint yağı bitkisinin tohumlarının ezilmesi sonucu ortaya çıkan sarı sıvıya Hint yağı denilmektedir. Hint yağının sağlığa faydalı olmasının en önemli nedeni içerisinde doymamış yağlar barındırmasıdır. Hint yağının en çok rağbet gördüğü ülke Hindistan ülkeleridir.
Hint yağı en çok Afrika ve Hindistan’da kullanılmaktadır. İçerisinde antioksidanlar barındırması ve iltihap karşıtı olması nedeniyle çok fazla kullanılmaktadır.

Hint yağı kullanımı genel olarak ülkemizde güzellik ve kozmetik alanında kullanılmaktadır. Ancak son zamanlarda Hint yağının yeni keşfedilen faydaları ortaya çıkmıştır.

HİNT YAĞININ FAYDALARI NELERDİR?

  • Kabızlığa birebir

  • Eklem Ağrılarına iyi geliyor

  • Karaciğeri korur

  • Parkinson hastalığı

  • Bağışıklık sistemini güçlendirir

  • Hint yağının saçlara faydası

  • Tömör tedavisinde de etkilidir.

  • Cilt çatlakları tedavisinde

  • Yara izleri tedavisinde

  • Mantarları tedavi eder

çindeki E vitamini, omega 6, trigliserid yağ asidi ve çeşitli mineraller sayesinde saç köklerini güçlendiren, saçların gürleşmesini ve uzamasını hızlandıran Hint yağı, elbette bu etkisini kaçlar üzerinde de gösterebiliyor. Hint yağı, özellikle kaş dökülmesi sorunu yaşayanların başucu yağlarından desek yanlış olmaz.

Nasıl uygulayacağım derseniz, ucu pamuklu temiz bir kulak çubuğunu Hint yağına bulayın. Ardından bu çubukla kirpiklerinize tıpkı rimel sürüyormuş gibi yağı sürün. Kaşlarınız için ayrı bir çubuk alıp yuvarlak hareketlerle kaşlarınızın gürleşmesini istediğiniz bölgelere de sürün. Bu işlemi uygularken gözlerinize zarar gelmemesine çok dikkat edin. Bu şekilde en az yarım saat beklettikten sonra yağı ılık suyla temizleyin. Temizlerken kaş ve kirpiklerinizi hırpalamamaya özen gösterin. (Hint yağını uygulamadan önce cildinizde makyaj kalıntıları olmadığından emin olun)



Hint yağını kimler kullanamaz?


Hint yağını hamilelerin, börek hastalığı olanların ve sürekli ilaç kullananların, kullanması önerilmez. Aynı zamanda hint yağı kabızlık için ağız yoluyla kullanılacaksa muhakakk bir uzmana danışılması ve belirtilen doz miktarınca kullanılması gerekmektedir.
 
Üst