Mayis60FM - Şarkı Sözleri , Flatcast Tema

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

GLİSERİN YAĞI ve FAYDALARI

Eylül

Administrator
Sayfa Yöneticisi
Katılım
26 Ocak 2013
Mesajlar
4,217
Tepkime puanı
124
Puanları
63
GLİSERİN YAĞI


Hayvan ve bitki yağlarından elde edilen gliserin ya da diğer yaygın adıyla gliserin yağı; organik bir bileşik olma özelliği taşıyor. Oksijen, karbon ve hidrojenden meydana gelen bu içeriğin formülünü ise C3H8O3 oluşturuyor.

18’inci yüzyılda Carl Wilhelm Scheele tarafından keşfedilen bu renksiz madde; şekerli tadından dolayı “gliserin” ve “gliserol” adlarıyla biliniyor. Öncelikle mum yapımında, sonrasında ise uzun süre boyunca sabun yapımında kullanılan gliserin; günümüzde kozmetikten gıda sektörüne kadar çok çeşitli alanlarda değerlendiriliyor.

Gliserin yağının faydaları?

Gliserin, nem tutucu organik bir bileşen olması yönüyle cilt bakım ürünlerinin tümünde kullanılabiliyor. Bu bileşen, antiseptik özellikleriyle egzama ve sedef tedavisinde işe yaramasının yanı sıra ağız içi yaraları iyileştiriyor. Ve bu özelliği sayesinde göz-burun damlaları ve öksürük şuruplarında da yer alıyor. Cilt bakımı ve sağlık dışında gliserinin evde en kullanışlı olduğu noktalardan bir diğeri ise canlı çiçeklerin solmamasını sağlaması…

Gliserinin gıda sektöründeki rolü de paha biçilemez. Bu madde, yine nem tutuculuğu sayesinde gıdaların daha uzun süre korunmasını sağlıyor. Diğer bir özelliği olan leke çıkarıcılığı sayesinde ise temizlik ürünlerinde kullanılıyor. Bunun yanı sıra matbaa sektöründe ve mum/fitil yapımında da önemli bir hammadde olma özelliği taşıyor.

Gliserin Cilde faydaları nelerdir?

Nem tutucu ve temizleyici etkisiyle şampuanlardan sıvı sabunlara, duş jellerinden el kremlerine ve bakım yağlarından yüz bakım kremlerine kadar birçok ürünün etkisini artırıyor.

Cilt üzerinde makyaj sabitleyici olarak işlev görüyor.

Nemli saça uygulandığında saçların onarılmasını ve güçlenmesini sağlayarak dökülmeleri azaltıyor.

Tırnakların kırılmasını önlüyor.

Dudak bakımında kullanıldığında kuruma ve çatlamaların önüne geçiyor.

Cildin pH dengesini sağlıyor ve cilt tonu eşitsizliklerinin giderilmesinde rol oynuyor. (Bu yönüyle gliserin cilt beyazlatma için de etkili oluyor.)

Ayaklardaki sertleşme ve nasırlaşmaların giderilmesine yardımcı oluyor.

Sedef ve egzama gibi cilt hastalıklarının yatışması ve giderilmesinde etkili oluyor.

UYARI: Bu madde, özellikle gıda ve ilaç sektörlerinde kullanımı nedeniyle ağızdan alınıyor olsa da saf halde tüketime uygun değil. Organik olması dolayısıyla gliserinin bilinen herhangi bir zararı veya yan etkisi bulunmuyor. Sözün kısası, her alanda gliserin katkılı ürünleri gönül rahatlığıyla kullanabilirsin. Ancak doğrudan kullanımından kaçınman gerekiyor.
 
Üst