Mayis60FM - Şarkı Sözleri , Flatcast Tema

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

En uygun sünnet yaşi ve sünnet şekli

Şehrazat

New member
Katılım
5 Eyl 2013
Mesajlar
281
Tepkime puanı
5
Puanları
0


Sünnet lokal ve genel anestezi altında olmak üzere steril koşullarda ameliyathane ortamında yapılmalıdır. Sünnet yaşı olarak 2 yaşından öncesi ve 7 yaşından sonraki dönemler tercih edilmelidir, bu yaş aralığında yapılan sünnetler düşük ihtimalde olsa bile çocukta bir takım psikolojik sıkıntılar oluşturabilir. Doğru yapılmayan sünnet ileri zamanlarda erken boşalma başta olmak üzere değişik cinsel sorunlara neden olabilir. Bu nedenle sünnet hastane ortamında ve hekimler tarafından yapılmalıdır.
Orta anadoluda özellikle kayseride yaygın inanış olan mayasır aslında bir hastalık değil sünnet derisinin smegma adı verilen olağan salgısıdır, normal bir durum olup sünnet ya da başka bir tedavi gerektirmez.
Sünnet cerrahi olarak yapılan bir işlemdir, halk arasında lazer olarak bilinen yöntem termo koter ile yapılan sünnettir. Termo koter yüksek ısı ile çalışan ve sünnet derisinin bu aletle kesilmesi sırasında kanama olasılığı olan damarları da yaktığından cerrahi sünnete göre kanama olasılığı daha azdır.fakat termo koter ile özellikle ehil olmayan kişler tarafından yapılan sünnetlerde derin yanıklar ve penis ucunda ciddi yanıklar oluşabilmektedir bu nedenle sık kullanılmayan bir yöntemdir.
Halk arasında peygamber sünneti olarak bilinen sünnet derisinin yarım olması ve idrar deliğinin olması gereken yerden aşağıda olması durumu cerrahi bir hastalıktır böyle çocukların sünnet edilmeden mutlaka çocuk cerrahi doktorlarına başvurması gereklidir.
 
Üst