- Katılım
- 26 Ocak 2013
- Mesajlar
- 4,225
- Tepkime puanı
- 130
- Puanları
- 63
Evde Yapılabilecek En Kolay Beyti Sarma Tarifi
Malzemeleri
> Köftelik Kıyma
> Yufka
> Tereyağ veya margarin yağ
Yanına
> Beyaz pilav veya bulgur pilavı
> Domates, Biber, Yoğurt
Beyti Sosu için;
> Domates Salçası
> Rendelenmiş Domates
> Tereyağ veya Margarin yağ
> Su
Öncelikle köfteyi istediğiniz tarife göre hazırlıyorsunuz, eğer kolay olsun isterseniz kıymaya köfte harcı ve su ekleyerek yapabilirsiniz. Hazırladığınız köfte harcını 1,5-2 cm çapında uzun rulo haline getirin ve tepsiye dizin. Aynı zamanda fırında hazırladığınız domates ve biberleri’de yerleştirin közlenmesi için. Köfteler fırında piştikten sonra çıkarın ama domates ve biberler iyice kızarmadan çıkarmayın. Çıkardığınız köfteleri kenarlarını kesip kare haline getirdiğiniz yufkaların içine yerleştirip yuvarlayın ve 1 yufkaya sarın, kalınlığını kendi isteğinize göre ayarlayın. Yufkaya sardığınız köfterleri 1,5-2 cm genişliğinde sıra sıra kesip tepsiye yerleştirin, dizerken köfte bölümü değil yufka bölümü yukarı gelsin ki yufkalar kızarsın.. Ocakta 3-4 yemek kaşığı tereyağ veya margarini eritin sonra tepsiye dizdiğiniz beytilerin yufka bölümüne erimiş yağı iyice sürün. 220 derece fırında yufkalar hafif kızarana kadar pişirin çok sert olmasın. Beytiler fırında pişerken sos tenceresinde 2 yemek kaşığı tereyağ veya margarini eritin üzerine istediğiniz kadar domates rendesi ve domates salçası koyup kavurun. Daha sonra çok suluda olmayacak koyuda olmayacak kıvamda su ekleyip pişirin. Fırındaki beytiler piştiğinde servis tabaklarına güzelce sunum şeklinde hazırlayın ve en son aşamada domates sosunu beytilerin üzerine döküp servis edin.
Afiyet olsun…

Malzemeleri
> Köftelik Kıyma
> Yufka
> Tereyağ veya margarin yağ
Yanına
> Beyaz pilav veya bulgur pilavı
> Domates, Biber, Yoğurt
Beyti Sosu için;
> Domates Salçası
> Rendelenmiş Domates
> Tereyağ veya Margarin yağ
> Su
Öncelikle köfteyi istediğiniz tarife göre hazırlıyorsunuz, eğer kolay olsun isterseniz kıymaya köfte harcı ve su ekleyerek yapabilirsiniz. Hazırladığınız köfte harcını 1,5-2 cm çapında uzun rulo haline getirin ve tepsiye dizin. Aynı zamanda fırında hazırladığınız domates ve biberleri’de yerleştirin közlenmesi için. Köfteler fırında piştikten sonra çıkarın ama domates ve biberler iyice kızarmadan çıkarmayın. Çıkardığınız köfteleri kenarlarını kesip kare haline getirdiğiniz yufkaların içine yerleştirip yuvarlayın ve 1 yufkaya sarın, kalınlığını kendi isteğinize göre ayarlayın. Yufkaya sardığınız köfterleri 1,5-2 cm genişliğinde sıra sıra kesip tepsiye yerleştirin, dizerken köfte bölümü değil yufka bölümü yukarı gelsin ki yufkalar kızarsın.. Ocakta 3-4 yemek kaşığı tereyağ veya margarini eritin sonra tepsiye dizdiğiniz beytilerin yufka bölümüne erimiş yağı iyice sürün. 220 derece fırında yufkalar hafif kızarana kadar pişirin çok sert olmasın. Beytiler fırında pişerken sos tenceresinde 2 yemek kaşığı tereyağ veya margarini eritin üzerine istediğiniz kadar domates rendesi ve domates salçası koyup kavurun. Daha sonra çok suluda olmayacak koyuda olmayacak kıvamda su ekleyip pişirin. Fırındaki beytiler piştiğinde servis tabaklarına güzelce sunum şeklinde hazırlayın ve en son aşamada domates sosunu beytilerin üzerine döküp servis edin.
Afiyet olsun…