Mayis60FM - Şarkı Sözleri , Flatcast Tema

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

Banduma Tarifi Kastamonu yöresel yemek çeşitleri

Eylül

Administrator
Sayfa Yöneticisi
Katılım
26 Ocak 2013
Mesajlar
4,217
Tepkime puanı
124
Puanları
63


Malzemeler:


1 adet tavuk
1 kg yufka
250 gr tereyağı
200 gr ceviziçi
1 büyük boy soğan
1 adet domates
1 çay kaşığı karabiber


Yapılışı:

1 adet tavuk düdüklü tencereye konur. Üzerini geçecek kadar sıcak su dökülür. 1 adet soğan ve domates 2’ye ayrılıp haşlama suyuna lezzet katması için eklenir. Tavuk haşlanmaya bırakılır. Haşlanan tavuk suyun içinden alınıp soğutulur ve didiklenir. Tavuğun suyu da süzülürek içindeki soğan ve domates parçalarından arındırılır. İçine 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1çay kaşığı karabiber eklenip yeniden kaynatılır.Yufkalar enine 3 parçaya kesilir. Her parça 2’ye katlanarak 4’er parmak genişliğinde dilimlenir. Ayrı bir tavada 250 gr tereyağı kızdırılır.Servis tepsisi eritilimiş tereyağıyla yağlanır. Yufkalar tavuk suyuna batırılarak tepsinin ortası boş kalacak şekilde dizilir. Üzerine biraz daha tereyağı gezdirilir, ceviz içi serpilip üzerine yine tavuk suyunda ıslatılmış yufkalar serilir. Her kat yufkalar bitene kadar yağlanıp ceviziçiyle kaplanıp hazırlanır. En üst kat da bolca yağlanıp cevizle kaplanır. Tepsinin boş bırakılan orta kısmı didiklenmiş tavuk etiyle doldurulur.
 
Üst