- Katılım
- 26 Ocak 2013
- Mesajlar
- 4,225
- Tepkime puanı
- 130
- Puanları
- 63

[h=3]Malzemeler:[/h]Içi Için:
- 1/2 kilo kıyma
- 1 adet orta boy soğan
- karabibr ve tuz
- 1 adet yumurta
- 1/2 kilo süt
- 1.5- 2 su bardağı kadar un
- tuz
- siviyağ
- galeta unu
- 1 adet yumurta
- Ince ince kıydığınız soğanı çok az sıvı yağda kavurun.
- Kıymayı ekleyin, tuzu ve biberini ayarlayarak pişirin.
- Kıyma içi soğurken krepleri hazırlayın.
- Bunun için, yumurtayı çırpın.
- Sütü, unu ve tuzunu ilave ederek hamuru boza kıvamında hazırlayın.
- Çok az yağladıgınız teflon tavada kreplerinizi pişirin.
- Kreplerin kenerına soguyan kıymalı harçdan 1-2 yemek kasığı kadar koyup kalın sigara böreği şeklinde sarın.
- Tüm krepleri aynı şekilde hazırlayın.
- Böreklerinizi önce çirpilmis yumurtaya ardından galeta ununa bulayarak kızgın yağda her tarafı altın sarısı rengini alana kadar kızartın.
- Kizaran böreklerinizi fazla yağini alması için havlu kağıt serili tabağa alın.