Mayis60FM - Şarkı Sözleri , Flatcast Tema

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

Akne ve Sivilceler Bahar Aylarında Artıyor!

Şehrazat

New member
Katılım
5 Eyl 2013
Mesajlar
281
Tepkime puanı
5
Puanları
0
Mevsim değişikliklerinin insan psikolojisi ve hormonları üzerinde olduğu kadar metabolizma bağışıklık sistemi üzerinde de etkileri vardır.


İlkbahar cilt için kritik bir zamandır. Bahar aylarında vücudun aşırı çalışmaya başlaması sonucu kan dolaşımı hızlanması ve hormon seviyesinde artış nedeniyle cilt hassaslaşır. Bir çok kişi farklı cilt sorunları yaşayabiliyor. Özellikle akneye meyilli ciltlerde yağ üretimi artarak akneler çoğalıyor. İnsan vücudunu etkileyen en önemli faktör sıcak ve soğuk farklılıklarıdır. Kış aylarına uyum sağlayan vücudun bahara alışmaya çalışması vücutta gerginlik ve stres yaratır.
Güncel yaşamdaki insanlar da iş stresi, yenilenme isteği, gençlerde ise sınav stresi yağ hormon seviyesini yükseltiyor. Bu nedenle akne sivilceler de artış görülüyor. Bahar ile birlikte alınacak önlemlerle ciltte oluşacak olumsuz etkileri ortadan kaldırabiliriz. Mevsime uyum sağlayacak yöntemlerle cildi ve vücudumuza direnç veren ürünlerle yoğun bakım yaparak ve besinlerle takviye ederek bahar aylarına hazır olabilirsiniz.

Sivilce Akne Sorunlarına Günlük Bahar Bakımı

Temizleme: Cilt tipinize uygun temizleme köpüğü “ Calmin Clearing Foam “ ile temizleyin ve ılık suyla durulayın. Fazla alkol içermeyen “ Face Tonic “ ile tazeleyin.
Nemlendirme: Cildin yağını azaltan ve nemini koruyan “ Hydro Lotion “ ile nemlendirin.
Yapılandırma: Cildinizi, “ Clear Skin Concentreat Serum “ ile yapılandırarak bahar mevsimine hazırlamış olursunuz.
Peeling: “ Tender Cream Peeling “ ile haftad bir uygulanarak gözeneklerde biriken yağı ve kiri arındırılır ve gözenekler açılır. Cilt nefes alır ve ardından uygulayacağınız ürünler daha iyi nüfuz eder.
Maske: Haftada bir kez olmak üzere peeling uygulaması ardından “ Mask Powder Regulation “ uygulayın. Maske kan dolaşımını düzenler ve ciltte yağ üretimini azaltır, nemini koruyarak hassasiyet ve kızarıklıkları gidererek dengeler.

Profesyonel Bakım

Ayda bir kez profesyonel bakım uygulatın. Cilt daha derinlemesine bakım ve peeling yöntemleriyle cildin sert ölü tabakası giderilir komedonlardan arındırılır.

Oxy Terapi: Cilde Oxy terapi yöntemiyle birlikte “ Clear Skin Concentreat Serum “ uygulanır. Cildin alt tabakalarına daha iyi nüfuz ederek yağ üretimi azalır ve ciltteki kızarıklıklar hızlı şekilde giderilir.

Bio Heating Mask: Oxy terapi ardından biyolojik olarak ısınan ve tekrar soğuyan “ Bio Heating Mask “ ile birlikte “ Hydro Lotion “ uygulanır. Bu özel yoğun bakım maskesi yağ azaltıcı etkisiyle komedon, sivilce oluşumunu dengeler.

Bahar Mevsiminde Sivilcelere İyi Gelen Besinler

Cildin kendini koruyabilmesi ve hücrelerin yenilenmesi için bazı vitamin ve minerallere ihtiyaç duyar. Özellikle akne tedavisinde mevsiminde sebze ve meyve tüketin. Örneğin; A ve C vitamini içeren sebze ve meyveler.
Sebzeler: havuç, ıspanak, semizotu, enginar, domates, taze patates, bakla, kıvırcık, taze soğan

Meyveler: A vitamini antioksidan etkisi, toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olur. C vitamini ise, genel sağlık için antiseptik etki yaratır. Çilek, greyfurt, kivi, ananas, portakal, elma, gibi.

Tam tahıllı gıdalar: Tam tahıllı besinler lif, mineral ve vitamin içerir. Bu sayede kan şekerinin sabit tutulmasına yardımcı olur ve hormon seviyesini korur. Hormon dalgalanmaları nedeniyle oluşan sivilceler tam tahıllı gıdalar arasında yer alan arpa, yulaf, çavdar, esmer pirinç ile azalabilir.

Et, Balık, Sakatat: Balık, çinko ve diğer mineraller bakımından zengindir. Çinko, sivilceleri hafifletmeye yardımcı olarak gösterilmektedir. Çinko bakımından zengin balıklar, somon, kalkan, ton ve alabalıktır.
Kırmızı et, demir miktarını korur ve yardımcı olur. Özellikle dana eti, yağsız kuzu eti haşlama fırınlama şeklinde yiyebilirsiniz.

Sakatat: Sakatatlardan özellikle karaciğer, dalak, yürek B vitamini kaynaklarıdır. Vücudu rahatlatır ve sakinleştirir. Özellikle stresli zamanlarınızda daha çok tüketmeye çalışın.

İçten Dışa Yansıyan Güzellik Diyeti: cildinizi içten dışa besleyin. Beslenmenize dikkat ederek cildinizi güzelleştirmek elinizde.

İlk adım su! su, hayattır. toksinleri atar metabolizmayı hızlandırır ve canlandırır susuz kalan cilt ve vücut direncini yükseltir.

yeşil çay: yeşil çay doğanın bize sunduğu güzellik iksiridir. Düzenli olarak günde 2 fincan tüketirseniz sindirim sisteminiz düzenli çalışır ve metabolizmanız hızlı çalışmış olur.

Güzellik Katan Besinler; kuru kayısı, incir, erik, badem, taze sıkılmış meyve suyu, portakal, greyfurt karışımı, nar suyu, sebze suları, yoğurt ve ayran.

Sağlıklı ve Güzellik dolu günler dileği ile
 

dvrzener

Member
Katılım
16 Ara 2020
Mesajlar
25
Tepkime puanı
11
Puanları
8
Bakım yapmadıgın surece hep artar arkadaşlar .
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

dvrzener

Member
Katılım
16 Ara 2020
Mesajlar
25
Tepkime puanı
11
Puanları
8
Çok su içmek, doğal organik beslenmek, yağlı ve hazır gıdalardan uzak durmak ve yeşillik bolca tüketmek çok iyi geliyor cilde .
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst